E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaçak avlanan 1 ton inci kefali ele geçirildi---

Kaçak avlanan 1 ton inci kefali ele geçirildi

Kaçak avlanan 1 ton inci kefali ele geçirildi
08 Mayıs 2022 - 09:36 borsagundem.com

Van'da jandarma ekiplerince yapılan yol kontrollerinde şüphe üzerine durdurulan kamyonette çuvallar içinde 1 ton inci kefali ele geçirildi.

Van Gölü'nün endemik türü olan, 15 Nisan- 15 Temmuz'da üremek için Van Gölü'nden tatlı sulara göç eden ve bu dönemde avlanması yasak olan inci kefalini korumak için denetimler aralıksız sürüyor.

Bu kapsamda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, jandarma ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetimlerine gece gündüz demeden devam ediyor.

Muradiye jandarma ekiplerince ilçenin Köşk Mahallesi'ndeki yol kontrollerinde şüphe üzerine durdurulan kamyonette arama yapıldı. Aramada araçta çuvallar dolusu 1 ton ölü inci kefali, ele geçirildi.

Balıklar, imha edilmek üzere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, kaçak balık avlayan sürücüye de 11 bin TL idari para cezası uygulandı, aracı ise 15 gün trafikten menedildi.

İnci kefalinde av yasağı bugün sona erdi

İnci kefalinin zorlu yolculuğu belgeselle dünyaya tanıtılacak

Kocaeli'de 7,5 milyon kaçak makaron yakalandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)08 Mayıs 2022 10:56

    o balıklar imha yerine bazı sokak hayvanlarına yem yapılabilir. kullanılabilir. barınaklara vb değerşendirilebilir. kurutulup yine yem vb oluşumu olabilir. işin uzmanları gömmek, yakmak  vb yerine o balıkları kullanmalı. Mesela bazı iskandinav ülkelerde yolda geyik çıkıyor çarpıyorlar geyikler ölüyor. yada kaçak avlanmada elegeçiriliyor. ilgili  bizdeki tarım orman bakanlığı gibi kurum görevlileri, ihtiyaç sahiplerine, çoçuk, yaşlı bakım evlerine huzur evi tarzı yada devletten bakım kartı alan kişilere pay edilmek üzere değerlendiriliyor. O balıkların durumunu bilmem ama bir alanda hiç olmadı köpek kedi maması gibi değerlendirilebilecek diye düşünmekteyim. İlgili bakanlık bölgesel proje yaparak bu alanalarda yakalanan mamulleri kullanır umarım. Biraz kitap dışında modernize kurallar gerekli. pratik ıq yüksek okumuş, görmüş, örnekleri incelemiş bireyler...

  • vatandaş08 Mayıs 2022 10:47

    balıkları cöpe atmayın fakirlere verinde karınları doysun.

  • Mucise Reis ;)08 Mayıs 2022 10:16

    o habitat ve göl için mahkeme karar vermeli. mesela 1 hafta doğa temizliği yapması. 1 ay göl etrafında 1 saat doğar izleme cezası. 1 ay  yada 1 hafta orada balıklara yemleme faliyeti gibi. hukuk sistemimizin sadece para cezası vermesi yetersiz. binlerce insanin emekleri , uzun süren emekleri 10 bin tl para veren biri tarafından bir kerede yok edilebilir olmamalı. burada para cezası değil, suç işleyenlerin emekleri, zamanları, alınterleri ile hatalarının bedelini ödemesi lazım. Şahsen yargı kararını veren kişileri ileri görüşlü modernizeli robot kalıplardan taşmış olarak görmek isterim. kanunlarda olan imkanları kullanmalarını isterim. zaten bir o kadar kaçak avlanma yapan 10 kere kaçak avlanıp 1 kere yakalansan da, zaten 9 tanesinin geliri cezanın fazlasını öder. ceza düşük ve hedefe ulaşmıyor.

  • bahaneci08 Mayıs 2022 09:46

    cezalar opucuk niyetine,ellerindeki tum arac ve gerecler alinmali,en az ellibinlira para cezasi verilmeli ve en az uc sene ceza evine boylamali ,bak gor o  zaman nasilda yola girecekler.....