E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKabinede büyük revizyon---

Kabinede büyük revizyon

Kabinede büyük revizyon
18 Aralık 2013 - 21:49 borsagundem.com

​Başbakan Erdoğan'ın cuma günü 2014 Bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından yapması beklenen revizyonun kapsamının genişlediği belirtiliyor

AK Parti ’ye bomba gibi düşen, bakan çocuklarını da kapsayan “rüşvet operasyonu”, yerel seçimlerde aday gösterilen bakanlar için yapılacak kabine revizyonunun önemini arttırdı. Kabine revizyonunun genişlediği ve üç bakanın da “gidecekler” listesine alındığı iddia ediliyor. Kulislerdeki iddialara göre, görevden alma ve kabine içi kaydırmalarla birlikte 10 bakan değişecek. 

AY SONUNU BEKLEMEYECEK 
Siyasi kulislerde, Başbakan Tayyip Erdoğan ’ın cuma günü TBMM Genel Kurulu’nda sona erecek 2014 Bütçe Yasa Tasarısı görüşmelerin ardından yapacağı revizyonun kapsamının genişlediği konuşuluyor. Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan ve Turan Yılmaz’ın haberine göre, Erdoğan’ın 26 Aralık Perşembe günü Çankaya Köşkü’ndeki olağan haftalık görüşmesinin ardından 27 Aralık’ta “mübarek cuma” günü yapacağı iddia edilen kabine revizyonunun bir hafta öne çekildiği iddia ediliyor. 

‘REVİZYON ERKENE ALINDI’ İDDİASI 
İddialara göre, Erdoğan, yarın Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapacağı görüşmede, kabine revizyonu ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili görüşme yapacak. Kabine revizyonuna ilişkin taslak listeyi sunacak. Açıklamayı da cuma günü bütçe görüşmeleri tamamlandıktan sonra haftasonu yapabileceği konuşuluyor. 

MUHALEFET ISRARCI 
TBMM kulislerinde ilk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in “Oğulları ve kendisiyle ilgili yolsuzluk iddiaları ortaya atılan bakanların istifa etmesi gerekiyor” açıklamasının ardından, bütçe görüşmeleri boyunca, “yolsuzluk operasyonu ve rüşvet iddiaları” gündeme geldi. Muhalefet sözcüleri, hükümeti eleştirirken, adı geçen bakanlar Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler’in soruşturmanın selameti açısından istifa etmesi gerektiğini dile getirdiler. 

AK PARTİ’DE İKİ YORUM 
AK Partililer iki günden bu yana olaylar ilgili yorum yapmakta zorlanırken, olayı iki açıdan değerlendiriyorlar. Operasyonu yapan polis ve savcıların “cemaatin ekibi” olduğu yorumlarının yanı sıra üç bakanın görevden alınması gerektiğini dile getirenler de bulunuyor. Kulislerde iki görüş çarpışıyor; Bir grup, önümüzdeki günlerde yapılacak kabine revizyonunun bu üç bakanı da kapsaması gerektiği, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bu yapması durumunda seçimlerde daha rahat hareket edeceğini dile getiriyorlar. Bir grup ise “Bu küresel ayağı olan bir itibarsızlaştırma, Başbakanı da hedef alabilir. Bu nedenle koruma refleksiyle hareket ederek, derhal görevden alma yoluna gitmez” değerlendirmesi yapıyor. 

KABİNE REVİZYONU 
Kabine revizyonunda yerel seçimlerde Hatay’da aday gösterilen Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ veya Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yerine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın, Gaziantep için aday gösterilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yerine Fazilet Dağçı Çığlık veya Halide İncekara’nın adı geçiyor. İsmet Yılmaz’dan boşalan Milli Savunma Bakanlığı’nın yanı sıra son operasyonlarda oğulları gözaltına alınan Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar, Muammer Güler’in yerine ise Mahir Ünal, Nurettin Canikli, Haluk İpek ve Ahmet Aslan’ın ismi gündeme geliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan277221 Aralık 2013 12:49

    vatandaş konuşmuş.Bugün başbakana oy veren insanların hepside saygıdeğer bu millettir.Menderesi yediniz başbakan erdoğanı yedirmeyiz

  • hakan277221 Aralık 2013 12:46

    dlbyz tanın be amacın zaten türkiyede kanlı bir hareket.Allah bırakmasın,fırsat vermesin

  • hakan277221 Aralık 2013 12:44

    Operasyonu yapan polis ve savcıların “cemaatin ekibi” olduğu yorumları bunlar külliyen yalan cemaati töhmet altında bırakmak.Bunlar derin güçler ergenekon

  • hor görme garıbı19 Aralık 2013 15:29

    hakan sen kımın yalakasısın o zaman sende onu söyle.denız gıbıleri olduğu müddetçe daha çok kafamızı DUVARA VURURUZ.

  • dlbyz19 Aralık 2013 06:43

    aferin

  • dlbyz19 Aralık 2013 04:51

    çanlar kimin için çalıyor kan için çalıyor kimin kanı bu diyorum bilemiyorum kanlı 2014 geliyor geliyor vakit tamam ucacagız ha ha ha alfıred hiçkok sahneleri başlıyor bir

  • deniz 19 Aralık 2013 01:33

    Inadina AKP. böyle seyler beni dahada bagliyor, insanin oldugu yerde hersey olur , chp gibi ülkeyi iflas ettirmiyorlar.

  • hakan18 Aralık 2013 23:50

    sayın vatandaş önce kimin yalakasisin onu bir açikla sana ne oy verırım vermem ha bi de o adam dedığin başbakan seversin sevmesın saygili olacaksin sen okuluhangi meyhaneden okudun onu yaz

  • BEN AFFETMEM .18 Aralık 2013 23:45

    Vatandaş diye yazan bende akp ye taa kurulduğundan beri oy vererek destek verdim taki son seçimlere kadarama son seçimlerde vermiş olduğu söleri yerine getirmediğinden ve bizlerden EVET oylarını alarak o evetleri kötüye kullanması bizleri çileden çıkartmıştır şimdi ise diyorsunki akp ye oy verenler dşünsün ben apo olayından sonra hiçmi hiç evimde akp lafını kaldırttım başbakan TV yonlara çıktığındada hemen okanallar değişiyor ben yapmasamda evimin içindekiler yapıyor işte bukadar kendilerinden bezdirdiler bizleri şimdi ise inşallah kaybederlerde o yüksek mahkeme salonlarında bu milletede hesap verirler.bu yüzden biz akp ye oy verernleri yadırgamayın derim vernelerin zaten hepside benim gibi bin pişman.

  • vatandaş18 Aralık 2013 22:50

    hala bu adama oy verenler varsa yazık ya üzülüyorum gerçekten oy verenlerin coğu ilkokul mezunu ya da çıakrı olanlar

  • vatandaş18 Aralık 2013 22:32

    bütün AKP li vekiller bakanlar başbakan hepsinin çocukları mal beyanında bulunmalı

  • vatandaş18 Aralık 2013 22:28

    gemiler gemicikler hastaneler bunların hesabınıda verin

  • Vatandaş18 Aralık 2013 22:23

    Boşuna yapılan bir revizyon. Ne yapılırsa yapılsın,başbakanın çevresindeki menfaatçi kitleler operasyon nedeniyle çil yavrusu gibi dağılacaklardır. Herşeyden önce hükümetin istifa etmesi gerekir, onca bakanın sorumlusu kim? Oğlu gözaltına alınan içişleri bakanı telaş içinde veya üst makamların emriyle görevden alınarak, işlenen suçlar adeta itiraf ediliyor. Hükümetin telaş içinde acil revizyona gitmesi çok daha büyük bir itiraf değilmi? Çete suçlamasına maruz kalarak görevlerinden alınan ve suçları sadece görevlerini yapmak olan memurlar yargı önünde haklarını arayacaklardır mutaka!