E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKabine bugün toplanıyor! Turizmciler müjde bekliyor---

Kabine bugün toplanıyor! Turizmciler müjde bekliyor

Kabine bugün toplanıyor! Turizmciler müjde bekliyor
21 Haziran 2021 - 05:57 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak. Korona virüsle mücadelede son durum ele alınacak. Normalleşme yönünde yeni adımların açıklanması bekleniyor. Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasında turizmciler için de müjde açıklayacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, koronavirüs gündemi ile bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Toplantıda yeni normalleşme kararlarının alınması bekleniyor. Pazar günleri süren kısıtlamanın kaldırılması ve hafta içi kısıtlama saatinin ileriye alınması da gündemde.

Turizmciler için açıklanacak müjde

Turizmcilerin KDV desteği bu ayın sonuna kadar uzatılmıştı. Yeniden uzatılması da gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından yapacağı Millete Sesleniş konuşmasını işaret etti.

5 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye'de

Aşılama hızlandı, vaka sayıları düştü. En son Çin'den 5 milyon doz Sinovac aşısı daha geldi. Koronavirüsle mücadelede son durum kabine toplantısının gündeminde olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları ile ilgili sunum yapacak.

"Pazar günü açılma söz konusu olabilir"

Kademeli normalleşme sürecine ilişkin TRT Haber'e konuşan, Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, şunları söyledi:

"İnsanlar dikkat ettiği takdirde pazar günü de açılma söz konusu olabilir. Akşam saatlerindeki kısıtlama 22.00 yerine 23.00'e alınabilir.

Bireysel önlemlere dikkat edip sırası gelenin aşı olduğu bir zaman dilimi yaşayabilirsek, hem temmuzda hem de güz döneminde toplumsal bağışıklığın sağlanması ile çok da iyi zamanlarımızın olabileceğine inanıyorum.

Dışarıda fiziksel mesafeye uyarsak, kapalı ortamlarda iyi havalandırılan ortamlarda maskesiz belli zaman dilimlerinde durmak mümkün olacaktır. Kalabalık AVM'ye, banka şubesine ya da hastanelerde maske takmak söz konusu olup onun dışındaki alanlarda maskesiz yaşamın olacağını düşünüyorum güz döneminde."

Türkiye'de son bir haftada uygulanan aşı 7 milyonu geçti

 

Son 24 saatte 5 bin 91 yeni vaka tespit edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • maĞdur vatandaş21 Haziran 2021 08:24

    acaba ne çıkacak turizimciye 3.... 

  • Erol g.21 Haziran 2021 07:43

    TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA BİNMELERİ YASAKLANAN 65 YAŞ VE ÜZERİ OLANLAR YOKUŞLARDA KALP KIRIZİNDEN ÖLMEMEK İÇİN YASAĞIN KALKMASINI BEKLİYOR/UMUYOR INSAF ARTIK DİYOR