E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Kabil'de tahliyeler sırasında uçak kaçırma girişimi'---

'Kabil'de tahliyeler sırasında uçak kaçırma girişimi'

'Kabil'de tahliyeler sırasında uçak kaçırma girişimi'
15 Ekim 2021 - 12:06 borsagundem.com

Ağustos ayındaki tahliye operasyonları sırasında Afganistan’ın başkenti Kabil havalimanında bir uçak kaçırma girişimi de yaşandı.

ABD ordusu tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre, Ağustos ayındaki tahliye operasyonları sırasında Afganistan’ın başkenti Kabil havalimanında bir uçak kaçırma girişimi de yaşandı.

Ağustos ayında Kabil’de yönetimin beklenenden hızlı şekilde Taliban’ın eline geçmesinin ardından şehirde tahliyeler konusunda kargaşa yaşanmıştı. Bu süreçte onbinlerce kişi Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’na akın etti.

Aynı dönemde Kabil Havalimanı’na gönderilen ABD Hava Kuvvetleri 23. Filo Halkla İlişkiler Görevlisi Yarbay Kristen Duncan, kaleme aldığı raporda limanda bir ticari uçağın kaçırılması girişiminde bulunulduğunu belirtti.

Rapora göre tahliye operasyonları sırasında ticari bir uçağa binen 5 kişi uçağı kaçırma girişiminde bulundu. Girişime ilişkin raporda detay paylaşılmadı. Hangi uçağın ve hangi tarihte kaçırılmaya çalışıldığına dair bilgiler gizli kaldı.

Taliban duyurdu: İşte Kabil Havalimanı için son karar!

 

ABD'den Kabil’den uçuşlara yönelik açıklama: Türkiye çalışıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)