E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKabil'de kıyamet! Taliban tutuklayıp bagaja atıyor---

Kabil'de kıyamet! Taliban tutuklayıp bagaja atıyor

Kabil'de kıyamet! Taliban tutuklayıp bagaja atıyor
13 Eylül 2021 - 16:18 borsagundem.com

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban'a ait olduğu öne sürülen video görüntüleri dünya gündemine oturdu. Sivillerin tutuklanarak araba bagajına tıkıldığı anlar şok etkisi yarattı.

Afganistan'da tek bir bölge hariç her yeri ele geçiren Taliban'a karşı direniş sürüyor. Ancak örgütün eylemlerine ilişkin gelen haberler oldukça ürkütücü.

Washington Post gazetesinin haberine göre, Taliban Afganistan'ın Pençşir eyaletinde abluka uygulayarak bölge sakinlerine yemek gitmesini engelliyor ve yargısız infazlar gerçekleştiriyor.

Taliban, Pençşir direniş güçlerini kuşattığını ancak doğrudan savaşmak yerine müzakere etmek istediklerini söyledi.

Sözcü Zabihullah Mücahid, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Taliban militanlarının "Pençşir yakınlarında konuşlandırıldığını" belirterek bölgeyi üç koldan kuşattıklarını söyledi.

SİVİLLERİ TUTUKLAYIP BAGAJA TIKIYORLAR

Bölgeye yakın kaynakların sosyal medya hesaplarında paylaştığı bir videoda, Taliban'ın sokakta yakaladığı sivilleri tutuklayarak araba bagajına tıktığı görüldü.

Görüntülerin Kabil'den geldiği iddialarının yanı sıra, tutuklananların Pençşirliler olduğu öne sürüldü.

ABD'Lİ PARLAMENTER: GELECEK NESİLLERİ ENGELLEMEK İÇİN GENÇLERİ ÖLDÜRÜYORLAR

ABD'de Cumhuriyetçi Meclis Üyesi Mike Waltz, “Hala savaşmak isteyen ve hala bizimle birlikte olmak isteyen müttefiklerimiz, Pençşir Vadisi'nde bir soykırım yaşıyor

.

Taliban gelecek nesillerin direniş başlatamaması için genç erkekleri öldürüyor."

'UZUN SOLUKLU ÇATIŞMAYA HAZIRIZ'

Eski Afgan başkan yardımcısı Amrullah Salih de Taliban karşıtı grupla beraber ve son günlerde sosyal medyada yayınlanan fotoğraflar, onun Massoud ile görüşmesini gösteriyor.

Taliban karşıtı Ulusal Direniş Cephesi sözcüsü hafta sonu, grubun 'uzun vadeli bir çatışmaya' hazır olduğunu ancak kapsayıcı bir hükümet için müzakere etmeyi tercih edeceklerini söyledi.

Geçmişteki çatışmalarda Sovyet güçleri veya Taliban tarafından ele geçirilemeyen, doğal savunmasıyla ünlü Pençşir Vadisi, Ahmad Massoud liderliğindeki Taliban karşıtı güçlerin son büyük meskeni olmaya devam ediyor.

Vadi dar bir geçit tarafından korunuyor, bu da girişi veya kaçışı, daha yüksek bir yere yerleştirilmiş yerleşik güçler tarafından alınabilecek yabancılar için olağanüstü derecede zorlaştırıyor.

Rusya'dan Afganistan'a yardım planı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hem gerici -hem solcu 13 Eylül 2021 21:07

    talibanın bu uygulamasını sevdim.çok medeni ve insancıl.hümanist bir yaklaşım.bu yapılan uygulama koronavirüse karşı alınmış en ehemmiyetli bir yöntem olarak görüyorum.

  • Ali13 Eylül 2021 17:10

    Corona ilk çıktığında hep hastalıktan aniden yere dusenleri göseriyordu medya iyikorku saldılar şimdide taliban korkusu pompalayan yalancının evi yıkılsın Aslan gibi ülkelerini savunuyorlar