E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKabil Havalimanı yakınlarındaki intihar saldırısını DEAŞ üstlendi---

Kabil Havalimanı yakınlarındaki intihar saldırısını DEAŞ üstlendi

Kabil Havalimanı yakınlarındaki intihar saldırısını DEAŞ üstlendi
26 Ağustos 2021 - 18:56 borsagundem.com

Kabil Havalimanı'nın kapılarından birine canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıyı DEAŞ üstlendi

Afganistan'da Kabil Hamid Karzai Havalimanı'nın Abbey Kapısı'nın yakınında meydana gelen ve 13 kişinin öldüğü intihar saldırısını DEAŞ üstlendi. Bu patlamadan önce Batılı ülkelerin büyükelçilikleri bugün olası bir DEAŞ saldırısına dair istihbarat alındığını açıklamış, vatandaşlarından havalimanından uzak durmalarını istemişti.

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından Kabil Havalimanı'ndaki tahliye operasyonları devam ederken patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre; intihar saldırısında aralarında çocukların da olduğu 13 kişi yaşamını yitirdi.

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Politico'nun ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre; ölü sayısının artmasından endişe edilen intihar saldırısını terör örgütü DEAŞ üstlendi.

SALDIRI TEHDİDİ UYARISI YAPILMIŞTI

Kabil Havalimanı, Taliban'ın kontrolü devralmasının ardından ülkeden tahliye edilenlerin akınına uğramıştı. Ülkelerin tahliye operasyonları havaalanından kalkan uçaklarla gerçekleşiyordu. Öte yandan Batılı ülkelerin büyükelçilikleri bugün olası bir DEAŞ saldırısına dair istihbarat alındığını açıklamış, vatandaşlarından havalimanından uzak durmalarını istemişti. İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nin "terör saldırısı" tehdidi bulunduğunu açıklamasının ardından, Kanada, Belçika, Hollanda ve Danimarka tahliye uçuşlarına son vermişti.

Kabil Havaalanı yakınlarında patlama meydana geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika26 Ağustos 2021 19:37

    El-Kaide'nin türevi IŞİD ve onun türevi de DEAŞ. Taliban teröristleri yardım ve yataklık yapmaya devam ediyor.