E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJuncker: Brexit 23 Mayıs sonrasına kalmamalı---

Juncker: Brexit 23 Mayıs sonrasına kalmamalı

Juncker: Brexit 23 Mayıs sonrasına kalmamalı
20 Mart 2019 - 16:03 borsagundem.com

Juncker'den May'e: Brexit 23 Mayıs sonrasına kalır ise AP seçimlerine katılmanız gerekir.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Britanya Başbakanı Theresa May ile yaptığı telefon görüşmesinde Brexit'in 23 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri sonrasına kalmaması gerektiğini tekrarladı. Juncker'in sözcüsünün verdiği bilgiye göre Juncker, Brexit'in Avrupa Parlamentosu seçimleri sonrasında bir tarine kalmasına karşı olduklarını resmi olarak iletti. Juncker, May ile görüşmesinde, "Geri çekilme 23 Mayıs'tan önce tamamlanmalı veya Britanya'da AP seçimleri yapılmalı" ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu tarafından AB liderlerine sunulmak için hazırlanan ve basına sızan bir belgede de Brexit'in 30 Haziran'a uzatılmasının hukuki ve siyasi olarak zor olduğu vurgulandı. AB mliderlerinin Brexit'i 23 Mayıs'tan önce bir tarihe veya 2019 sonuna erteleme seçeneklerini ön planda tutması gerektiği ifade edildi.

Komisyon ayrıca, AB'nin Brexit'i tek bir sefer için ertelemesi gerektiği, çoklu ertelemenin, uzatmanın AB'yi arafta bıracağını savundu.

AB Komisyonu, Brexit'in ertelenmesi halinde anlaşmanın yenhirden müzakere edilmeyeceğini ve sürenin AB ile Britanya arasındaki gelecekteki ilişkilere yönelik deklarasyon metnine eklemeler yapmak için kullanılabileceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)