E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiJPMorgan’ın radarındaki Türk hisse senetleri---

JPMorgan’ın radarındaki Türk hisse senetleri

JPMorgan’ın radarındaki Türk hisse senetleri
25 Kasım 2020 - 14:15 borsagundem.com

JPMorgan, Türk hisse senedi piyasasındaki rallide banka, holding ve tüketim sektörlerinin öne çıkmasını bekliyor

JPMorgan bugün yayınladığı raporda, ekonomi politikalarının sadeleşmesi kaynaklı iyileşen yabancı talebi ile beklenen toparlanma sonrasında Türk hisse senetlerindeki fırsatları değerlendirdi.

Bankalar ve holdinglerin yönlendirdiği rallinin ilk etapta birçok hisseyi yükselteceği konusunda piyasada görüş birliği bulunduğunu belirten JPMorgan, tüketim segmentinde de seçilmiş şirketlerin ekonominin açılmasının faydasını görerek cazip fiyatlamalar olacağını öngördü.

JPMORGAN HANGİ HİSSELERİ RADARINA ALDI?

Kurumun listesine giren hisseler sıralamasında bankalar başta geliyor.

Bankacılık sektöründe en beğendiği hisselerin Garanti Bankası ve YKB olmaya devam ettiğini ifade eden JPMorgan, holdinglerde ise Koç ve Sabancı'yı beğendiklerini vurguladı.

Tüketim sektöründe Arçelik, Coca-Cola İçecek, Anadolu Efes ve Migros için 'ağırlığını artır' tavsiyesi veren JPMorgan, BİM, Tofaş, THY ve Ülker'in ise bu kısa ralliyi biraz gecikmeli takip edebileceklerini öngördü. 

HEDEF FİYATLAR

JPMorgan raporunda Garanti Bankası için 2021 sonu 15,2 TL fiyat hedefi ile yüzde 68 oranında yükseliş potansiyelini işaret ediyor. Yapı Kredi’de 5,4 TL fiyat hedefi yüzde 82 yükseliş potansiyeli içeriyor.

Koç Holding’de fiyat hedefi 24,6 TL ile yüzde 29, Sabancı Holding de ise 15,2 TL ile yüzde 48 yükseliş potansiyeli öngörülüyor.

JPMorgan’ın listesinde bulunan Arçelik’te fiyat hedefi ise 34,5 TL ile yüzde 19, Anadolu Efes hedefi 31,7 TL ile yüzde 43 yukarı yönlü potansiyel anlamına geliyor.

Kurum Coca-Cola İçecek’te 77,0 TL fiyat hedefi ile yüzde 24 ve Migros hissesinde 58,4 TL ile yüzde 45 yükseliş potansiyeli hedefi var.

TÜRK HİSSELERİNDE FIRSAT 

Kurumun CEEMEA bölgesi hisse senedi araştırma raporunda küresel rallide nasıl pozisyon alınması gerektiğini değerlendiren JPMorgan, normalleşen politikalar ve toparlanan küresel talep ile makro görünümdeki iyileşmenin ardından Türk hisselerindeki fırsatlara değindi.

Küçük yatırımcı pandemi döneminde 12’den vurdu

Borsa İstanbul'da rekorlar sürüyor

Ömer Özbay sattı Kafein Yazılım aldı

ARD Bilişim ve Say Enerji sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sabahattin Tok02 Aralık 2020 22:22

    arkadaşlar burdaki yorumları ve tavsiyeleri bence hiç  kaleye almayın  bizim borsaya şeytanın bile aklı enmedi şirket var zarar açıklıyor hisse yukarı gidiyor şirket var kar açıklıyor hise tepetakla gidiyor  anlayan varsa söylesin hepsi poh poh öyle kıytırık hiseler var inanılmaz fiyatlarda  ülkemizin önde gelen şirketleri var kola parası bile deyil örneyin petkim 4.30 kurş komedi ya ne anlatıyorsunuz gazcılar sizi onun gibi kaç örnek vereyim

  • Gökay11 Aralık 2020 15:37

    hisse fiyatının düşük olması bir şey ifade etmiyor. Önemli olan hisse fiyatı x piyasadaki hisse sayısı yani piyasa değeridir.

  • hakan tuncu02 Aralık 2020 19:23

    KATMR 6 aylık grafık bakın bır kagıt bırgunde 1 tl sevıyelerınden ertesı gun 12 tl sevıyerı gozukuyor acaba bu grafıgı kım hazırlıyor ayıp degılmı

  • yucel 29 Kasım 2020 20:10

    bunlar ne zaman tavsiye etığı hise önerseler mulaka tersi oluyor sahte zimcıklar

  • tunc26 Kasım 2020 09:13

    borsa zengin isi ky isi degil gidip arsa alin borsayi birakin

  • Tayfun alinc25 Kasım 2020 22:56

    Turkcell hissesi de bir zamanlar model portfoylerinde idi ve yuksel hedef fiyatlari vardi,biraz cikartip milletin eline verdiler,aylarca millet kagittan cikamadi, ciktiysa da kol kesip cikti...herkes portfoyunu pazarliyor....senet secerken kendinuz inceleyin ve karar verin...bu tur yorum ve tavsiyelere kulak tikayin...

  • milli25 Kasım 2020 19:02

    Yünsa yaklaşık 9 aylıkta geçen yıla göre %1100 kar ederken spek yüzünden yerinde sayması iuluslararası platformlardaki yatırımcılar açısından galeye bile alınması zor gözüküyor...n kendini ...Genel müdür sen kendini yırtmaya devam et spek işini bilir  :D  :D  :D 

  • Borsacasusu25 Kasım 2020 18:50

    Ülker yaz kış ürün pazarlar.kar eder...bu listede ne işi var... ramazan ayı yaklaşırken otuz lira olur...galiba jp topladığı hisseleri pazarlama derdinde...

  • bencce25 Kasım 2020 17:23

    bir tek bankalara inandım

  • burak25 Kasım 2020 16:53

    2 yıl önce thy 20 civarıyken hedefi baya yüksek verdi millete malı boşaltıp kaçtı.

  • ZELİHA KARAKAŞLI25 Kasım 2020 14:56

    bana pek inandırıcı gelmiyor girdikleri hisse senetlerinde kar satışları yapacaklar müşteri arıyorlar.