E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan’ın boğasından ‘sat’ tavsiyesi---

JPMorgan’ın boğasından ‘sat’ tavsiyesi

JPMorgan’ın boğasından ‘sat’ tavsiyesi
10 Ağustos 2022 - 11:21 borsagundem.com

JPMorgan’dan Marko Kolanovic ABD hisse senetlerindeki toparlanmanın ardından hisse senetleri için satış tavsiyesi verdi. Kolanovic portföylerin emtia varlıklarına kaydırılmasını öneriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street devi JPMorgan’ın boğa piyasası yorumlarıyla bilinen baş stratejisti Marko Kolanovic ABD hisse senetlerinde son dönemde görülen toparlanmadan faydalanmak için iyi bir zaman olduğunu söyledi. Kolanovic hafta içerisinde paylaştığı yatırımcı notunda hisse senetlerindeki yatırımların azaltılmasını ve bu yatırımların emtia varlıklarına yönlendirilmesini öneriyor.

Insider’ın haberine göre riskli varlıklarda son haftalarda olumsuz beklentilerin azalmasıyla toparlanma görüldüğüne dikkat çeken Kolanovic, “Emtia varlıklarının diğer riskli varlıkların gerisinde kalması sebebiyle riskli yatırımlarımızın bir kısmını hisse senetlerinden emtialara kaydırıyoruz” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, S&P 500 Endeksi Haziran ortasındaki en düşük seviyesinden yüzde 10’un üzerinde yükseldi. Emtia fiyatları ise resesyon korkularının azalmaya başlamasıyla birlikte önemli ölçüde satıldı. Kolanovic bu gelişmelerin bir sonucu olarak emtiaların risk getirisinin hisse senetlerinden daha yüksek hale geldiğini belirtiyor.

Kolanovic’e göre yatırımcıların emtialardaki düşüşü göz önünde bulundurarak dipten alım yapması mantıklı olabilir. Zira bir resesyonun gerçekleşmemesi halinde ileriye dönük talebin sağlam kalması muhtemel. ABD Batı Teksas ham petrol fiyatları Haziran ayı başlarındaki zirvesinden %25’in üzerinde düştü. Bakır fiyatarı ise Mart ayındaki zirvesine göre %28 geriledi. Kolanovic petrol fiyatlarının bu yılın ikinci yarısında varil başına 100 dolar seviyesine geri dönmesini bekliyor.

JPMorgan baş stratejisti, “Emtiaların diğer riskli varlıkları gerisinde kalmasıyla, riskli yatırımlarımızın bir kısmını hisse senetlerinden emtialara kaydırıyoruz. Genel olarak, küresel emtia envanteri sıkışıklığı, Bloomberg Emtia Endeksi’nin (BCOM) çatışma öncesi seviyelere yakın seviyelerdeki zirvelere düşmesine rağmen hızlandı” ifadelerine yer verdi.

Ancak Kolanovic’in emtia satın almak için hisse senetlerinde satışa geçme kararı hisse senetleri için uzun vadede düşüş öngördüğü anlamına gelmiyor. Borsa uzmanı halen Hisse yoğunluklu portföyünü koruyor ve yıl sonuna doğru daha fazla yükseliş bekliyor.

Kolanovic, “Birkaç nedenden dolayı yıl sonuna doğru yukarı yönlü beklentimizde devam ediyoruz: mutlak ve nispi değerlemeler, düşük konumlandırma, aşırı ayı piyasası algısı, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarının satın alınması, güçlü ABD Doları’nın zirve yapması, güçlenen ev fiyatları ve Kovid döneminden kaynaklanan aşırı tasarruflarını kenara ayıran tüketiciler bu sebeplerin sadece bir kısmı” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist ayrıca şirket bilançolarındaki esnekliğe da işaret etti. Kolanovic hisse değerlerinin tahvil getirilerinin %3 civarında görüldüğü dönemlerdekine medyan fiyat kazanç katlarıyla uyumlu olduğunu söyledi. Borsa uzmanı, “Hisse değerlemeleri hem mutlak anlamda hem de sabit gelirli varlıklara göre cazip görünüyor” dedi.

S&P 500 yılbaşından bu yana yaklaşık %13 düştü. BCOM ise aynı dönemde yaklaşık %20 yükseldi.

Gram altında yatay seyir

 

S&P 500'de yön neresi?

 

Şahinlik yolda mı ?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup 10 Ağustos 2022 20:35

    Marco dostum sana genel olarak katılıyorum, ama zamanlama biraz erken değil mi? Marco dostum bence %5 daha gideri var

  • Borsa10 Ağustos 2022 12:17

    Bir gün satarak ev, yat, kat aldığınız bireysel yatırımcıya kazandırmadığınız borsada rüzgar tersine döndüğünde şirketleri elinizden gidişinin dayanılmaz acısını yüreğinizde ve aklınızda hissedeceksiniz. İlahi adaletin tecellisine inanıyorum. Borsayı sadece küçük birikimlerin çalındığı bir yer olmaktan çıkaracak zeki ve adaletli profesyonel insanların kontrol edeceğine inanıyorum. O zamana kadar bekleyeceğim. Ömrüm yetmezse çocuklarım, torunlarım görecek. Çok şükür ki kimse ölümsüz değil.

  • Naim13 Ağustos 2022 07:00

    Kontrolden çıktığını düşündükleri an algı operasyonları korku empoze ediyorlar, haliyle ellerindeki robotların ruhları olmadığı için ky psikolojisini bozup elindeki alıyor ve tekrar aşağıdan kendisi alarak yukarıda ruhsal yapıya sahip ky satıyorlar düzen hep böyle şimdi ky de robot gibi davranırsa bu savaşı kazanacak bu angutlar da avucunu yalayacak ama maalesef bu yatırım araçlarına para akraranların bir çoğu kredili işlem açıyor haliyle onlarda ne kadar kredili işlem var görüyor verdikleri paranın hem faizini hem de yatırım aralarındaki algılar ile kat kat geri topluyorlar kısa vadede zengin olurum diyorsan bu alemde yanılırsın ruhun ile davranırsan kaybedersin ama aklınla hareket edersen kazanır ve onu çıldırtınsın. 2 yıl da edindiğim en büyük tecrübe bu oldu robotlar ile karşı karşıya olduğunuzu unutmayın.