E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan'ın ajansından ilk anlaşma---

JPMorgan'ın ajansından ilk anlaşma

JPMorgan'ın ajansından ilk anlaşma
29 Temmuz 2020 - 15:30 borsagundem.com

JPMorgan Kalkınma Finansmanı Ajansı ilk anlaşmasını gerçekleştirdi

JPMorgan’ın kalkınma finansmanı ajansı ilk anlaşmasını 250 milyon dolar değerinde yeşil bonoyu Gürcistanlı bir enerji firmasına ihraç ederek gerçekleştirdi.

Perşembe günü Georgia Global Utilities firmasıyla imzalanan anlaşma, bankanın kalkınma finansmanı yapılandırma ajansı unvanıyla gerçekleştirdiği ilk anlaşma oldu.

JPMorgan çeşitli bölgeler için sermaye piyasaları yönetiminde olan Stefan Weiler’a göre, Ekonomik ve çevresel projeleri destekleyen anlaşma birçok yatırımcının da ilgisini çekti.

JPMorgan geçtiğimiz ocak ayında 100 milyar dolar kalkınma finansmanı sağlanması için kalkınma ajansının kuruluşunu duyurmuştu. Ajansın kurulmasının yatırım bankacılığına ve diğer piyasa bağlantılı sektörlere katkısı olacağı düşünülüyordu.

“Diğer işlemlerin yanında borçlanma piyasalarının ve finans anlaşmalarının ihracının yaygınlaştığını görüyoruz” diyen JPMorgan kalkınma yönetici direktörü Faheen Allibhoy, “Yelpazemiz çok geniş, Ortadoğu’dan Latin Amerika’ya altyapı projelerini destekleyebiliyoruz” diye ekledi.

Yatırımcı tarafında ise banka geleneksel olmayan birçok yatırımcının yeşil ya da ESG fonlarına büyük bir talebi olduğunu belirtiyor. (Reuters)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)