E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan'dan Türkiye için büyüme tahmini---

JPMorgan'dan Türkiye için büyüme tahmini

JPMorgan'dan Türkiye için büyüme tahmini
10 Aralık 2018 - 15:52 borsagundem.com

JP Morgan, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 3,3 büyümesini ve 2019 yılında büyümenin yüzde 0,2'ye gerilemesinin beklendiğini vurguladı

JP Morgan, yatırımcı ve tüketici güvenindeki çöküş, piyasa oynaklığında artış, banka kredi faizlerinde keskin yükseliş ve banka kredilerinde daralmanın sonucu olarak ekonomik aktivitenin aniden zayıfladığını ve Türk ekonomisinin 2018 3. çeyrekte resesyona girdiğini belirtti.

Yurt içi talepteki zayıflığın işsizliğin artışı ile birlikte devam etmesinin beklendiği ve kredi piyasasının sıkı parasal şartlarla boğulduğu bir ortamda Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 3,3 büyümesini ve 2019 yılında büyümenin yüzde 0,2'ye gerilemesinin beklendiğini vurguladı.

Üçüncü çeyrekte yaşanan daralmanın en azından iki çeyrek daha devam edeceğini tahmin eden JP Morgan, büyümenin pozitif bölgeye ancak 2019 ikinci çeyrekte dönebileceğini öngördü.

Bununla birlikte ekonomik aktkivitedeki zayıflamanın siyasi olarak sindirilebilir seviyede olduğunu savunan JP Morgan, bu nedenle yakın zamanda politikada bir gevşetme olasılığını düşük görmeyi sürdürdüklerini belirtti.

JP Morgan, "TCMB'nin önümüzdeki aylarda para politikasını değiştirmemesini bekliyoruz. Ekonomi için temel risk erken bir gevşetme olur. Erken bir gevşetme ekonomik aktivitenin sürdürülebilir şekilde toparlanmasının finansmanı için geremli yatırımcı güvenini azaltır ve sermaye girişlerini durdurur" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)