E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan'dan Kolanovic: Borsalar dengeye kavuşacak---

JPMorgan'dan Kolanovic: Borsalar dengeye kavuşacak

JPMorgan'dan Kolanovic: Borsalar dengeye kavuşacak
02 Haziran 2022 - 13:39 borsagundem.com

JPMorgan’ın ünlü analisti Marko Kolanovic’ten bankanın CEO’su Jamie Dimon’ı yanlışlayacak nitelikte bir açıklama geldi. Kolanovic’e göre sert düşüşlere maruz kalan borsalar yıl sonuna kadar kayıpları telafi edecek

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in en çok takip edilen sayısal analistlerinden olan Marko Kolanovic piyasalara ilişkin iyimser bir tablo paylaştı. JPMorgan Analisti Kolanovic Çarşamba günü paylaştığı bir notta ABD hisse senetlerinin 2022’nin ikinci yarısında güçlü bir geri dönüş yapabileceğini öngörüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, JPMorgan CEO’su Jamie Dimon geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada ekonomiyi sarsacak bir ‘kasırganın’ yaklaşmakta olduğunu söylemişti. Dimon ABD Merkez Bankası’nın (FED) sıkılaştırma politikaları ve Ukrayna savaşı nedeniyle piyasaların tarihi bir krizle baş başa kalacağını öngörmüştü. Ancak patronunun aksine Kolanovic borsalarda geçtiğimiz hafta görülen rallinin devam edebileceğini gösteren sebepleri sıraladı. Analiste göre Mayıs ayı yıl boyunca hisse senetlerinin dengelenmesi için bir ‘şablon’ vazifesi görebilir.

Küresel borsalar geçtiğimiz gün Jamie Dimon’ın ayı piyasası açıklamaları ve St. Louis FED Başkanı James Bullard’ın açıklamalarının ardından düşüşe geçti. ABD borsalarında S&P 500 Endeksi %0,8, Dow Jones Endeksi %0,5 ve Nasdaq Endeksi %0,7 düşüş gösterdi. S&P 500 Endeksi yıl başından bu yana %14 düştü.

MarketWatch’un haberine göre Kolanovic Wall Street’teki genel algının aksine boğa piyasasına yakın açıklamalarda bulundu. Borsa uzmanı, “Sert satışlara rağmen borsaların yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği kayıpları telafi edeceğine ve yılı büyük oranda kayıpsız bitireceğine inanıyoruz” dedi.

Kolanovic söz konusu düşüncelerini açıklarken S&P 500 ve Dow Jones’un Mayıs ayını sınırlı miktardaki yükselişlerle tamamlamasına yardımcı olan faktörlere işaret etti.

Bu faktörlerden ilki FED yöneticilerinden gelen açıklamalardı. Geçtiğimiz hafta Atlanda FED Başkanı Raphael Bostic merkez bankasının hızlı faiz artırımlarını ‘duraklatma’ ihtimaline dikkat çekmişti. Kolanovic bununla birlikte büyük bankaların CEO’larından gelen cesaret verici açıklamaları da sözlerine ekledi. (İronik bir şekilde Kolanovic’in bünyesinde bulunduğu bankanın CEO’su Jamie Dimon geçtiğimiz hafta da borsalarda fırtına bulutlarının gelmekte olduğunu söylemişti.)

JPMorgan CEO’sundan ekonomik kasırga uyarısı

Kolanovic son olarak şirket içi hisse geri alımlarının son bilanço döneminde yükselmesinin de borsalar için olumlu olduğunu belirtti. Zira borsa uzmanına göre hisse geri alımları sabit ağırlıklı portföylerin yeniden dengelenmesine ve Hisse senetlerinin ay sonuna doğru toparlanmasına yardımcı olmuştu.

Tüm bu gelişmeler ABD hisse senetlerinde bir yıldan uzun bir süredir devam eden düşüşlerin ardından potansiyel geri dönüşleri destekleyebilecek nitelikte.

Kolanovic, “Ayı piyasası destekçileri, ‘Sadece FED’in yapabileceği bir U dönüşü borsaların yönünü değiştirebilir’ diyor. Biz is bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. İhtiyaç duyulan şey, halihazırda piyasada fiyatlandırılan önemli miktarda sıkılaştırmaya göre artan değişimdir. Aslına bakılırsa, yatırım pozisyonları minimum eşiklere ulaştığında (ve bu noktaya yakınız), kötü haberler bile piyasayı önemli ölçüde düşüremez” ifadelerine yer verdi.

"Savunmacı" hisse senetleri piyasanın geri kalanına göre rekor değerlemelere yakın işlem görürken, Kolanovic nispeten sevilmeyen piyasa segmentlerinde fırsatların arttığını öngörüyor. Kolanovic Çin piyasalarını temsil eden Amerikan tevdi makbuzlarının (ADR), düşük sermayeli hisse senetlerinin, enerji ve biyoteknoloji sektörlerinin fırsatlar barındırdığını belirtti. Tüm bu segmentler, tüm zamanların en düşük değerlerine yakın seviyede işlem görüyor.

Kolanovic, ABD ekonomisinin resesyona girmesi durumunda hisse senetlerinin daha düşük hareket etmesi için bir alan olduğu konusunda da uyardı. Ancak borsa uzmanı ABD’de bir resesyon ihtimalinin JPMorgan’ın temel düşüncesi olmadığını da sözlerine ekledi.

Altında yükseliş devam edecek mi?

 

NY Fed Başkanı'ndan dijital para ve stabilkoinlere yeşil ışık

 

Facebook'u sarsan istifa

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)