E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan'dan dolar/TL tahmini---

JPMorgan'dan dolar/TL tahmini

JPMorgan'dan dolar/TL tahmini
03 Mayıs 2023 - 13:40 borsagundem.com

JPMorgan Türkiye'de seçim sonrasında güçlü ve ılımlı ortodoks para politikaları senaryosuna göre dolar/TL'ye ilişkin iki ayrı tahmin açıkladı.

JPMorgan 14 Mayıs seçiminin ardından “ortodoks politikalara güçlü bağlılık” oluşması halinde MSCI Türkiye endeksinin dolar bazında %74 yukarı yönlü potansiyele sahip olacağını, “ortodoks politikalara ılımlı bir dönüş” yaşanması halinde %29 düşüş ihtimali ortaya çıkacağını öngördü.

JPMorgan stratejistleri David Aserkoff ve Inga Q. Galeni imzalı, 2 Mayıs tarihli raporunda, Dolar/TL tahminleri “güçlü ortodoks politika” senaryosunda 25, “ılımlı ortodoks politika senaryosunda 30 seviyesinde öngörüldü.

JPMorgan CEEMEA hisse senedi dağılım raporlarında Türkiye için nötr olmaya devam edildiği de vurgulandı.

Yukarı hareket bekleyen yatırımcılar için ana yatırım yapılabilecek yurt içi sektörün bankacılık ve Koç Holding gibi şirketler olabileceği belirtildi.

9 hisse MSCI Endeksi’ne dahil edildi

 

Morgan Stanley, MSCI Çin endeksi için beklentisini revize etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz03 Mayıs 2023 15:57

    Bizim kemal kılıçtaroğlu % 70 oranda seçimii alacağım ve 300 milyar $ getirdim diyor tv lerde bu para devriye girdim mi dolar 10 TL rahat olur.ayrıca 5 çetinin 418 milyar $ getireceğim diyor o zaman dolar 5 TL rahat olur.