E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan’dan ‘dipten al’ tavsiyesi---

JPMorgan’dan ‘dipten al’ tavsiyesi

JPMorgan’dan ‘dipten al’ tavsiyesi
11 Ocak 2022 - 15:37 borsagundem.com

Küresel borsalar yükselen tahvil faizleri ve FED’in sıkılaştırma politikalarını artırması gibi birçok olumsuz haberle geriliyor. JPMorgan analistleri ise bu durumu hisseler için bir alım fırsatı olarak gördüğünü açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası’nın para politikası toplantısı tutanaklarındaki şahin tavır JPMorgan analistlerine göre borsalarda satın alınması gereken bir dipten alım fırsatına yol açtı.

JPMorgan Baş Stratejisti Marko Kolanovic’in liderliğinde hazırlanan piyasa notunda, FED’in para politikasındaki sıkılaşmanın muhtemelen kademeli bir hızla ilerleyeceğine dikkat çekilerek, “Piyasalar daha yüksek faizleri kaldırabilir” ifadelerine yer verildi.

FED’in geçen hafta yayınladığı Aralık toplantısı tutanakları, merkez bankasının artan enflasyon zeminine karşı faiz oranlarını daha erken ve daha hızlı yükseltmeyi düşündüğünü göstererek piyasaları sarstı. Ocak ayına %1,51 seviyesinde başlayan 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri geçtiğimiz gün bir süre %1,80 sınırını geçti.

J.P. Morgan stratejistleri notlarında, "Daha yüksek tahvil getirileri hisse senetleri için yıkıcı olmayacak, aksine büyüme hisselerinden değerinin altındaki hisselere yönelik rotasyon çağrımızı destekleyecektir" görüşlerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre artan tahvil faizleri özellikle teknoloji sektöründeki yüksek büyüme beklentisi olan şirketlerin piyasa değerlemelerini aşındırıyor. Değerinin altındaki şirketlerin hisse senetleri de son haftalarda performans bakımından söz konusu büyüme hisse senetlerini geride bıraktı.

Teknoloji odaklı Nasdaq Endkesi geçtiğimiz hafta boyunca %4,5 oranında düştü. Buna karşın Dow Jones endeksi ise sadece %0,3 oranında düşüş göstermişti. Russell 1000 Endeksi’nde ise büyüme hisseleri Pazartesi günü %1,2 oranında düştü. FactSet verilerine göre hisse senetlerindeki düşüş bu yılın başından bu yana %6’ya yaklaştı. Buna karşın endeksteki değer hisselerinde Pazartesi günü görülen değer kaybı %0,7 seviyesindeydi. Endeksteki değer hisseleri yılın başından bu yana %0,1 oranında getiri sağladı.

Yılın başlangıcından itibaren piyasa volatilitesinde de yükseliş gözlemleniyor. FactSet verilerine göre CBOE Volatilite Endeksi Pazartesi günü 21 seviyesine ulaştı.

Yatırımcılar ayrıca, korona virüsün hızla yayılan Omikron varyantının da ekonomik büyümeye zarar verebileceğinden endişe ediyor. Ancak J.P. Morgan raporuna göre piyasalar Omikron’la da başa çıkabilir güçte.

JPMorgan raporunda, “Hisse senetlerine pozitif pozisyonumuzu sürdürüyoruz ve Omikron’un riskli varlıkları için nihayetinde olumlu bir gösterge olmasını bekliyoruz. Bu daha hafif ama daha bulaşıcı varyant, daha düşük bir ölüm oranıyla pandemiden endemik hale geçişi hızlandıracaktır” denildi.

“Dalga hafifledikçe büyük olasılıkla pandeminin sonunu işaret edecektir” tahmininde bulunan banka raporunda, “Omikron’un düşük şiddeti ve yüksek bulaşıcılığı ile daha ciddi varyantlara karşı kalabalık gruplarda bir doğal bağışıklık sağlayacağına” dikkat çekildi.

JPMorgan araştırma analistleri kısa vadede “Aşırı satış şartları sebebiyle ABD endekslerinde dipten alım tavsiye ediyoruz” denildi.

Stratejistler ayrıca "Tedarik kesintisinin potansiyel olarak en kötü noktasını geçildiğine" işaret ettiler ve kurumsal bilançolar için iyimser bir bakış açısı sundular. Genel bilanço tahminlerinin büyük olasılıkla çok düşük olacağını belirten stratejistler, bilançoların "hisse senetleri için daha da yukarı yönlü” geleceğine dikkat çektiler.

JPMorgan analistleri raporda, “Boğa piyasasında kalıyoruz. Pozitif göstergelerde yorgunluk belirtisi görülmüyor” ifadelerine yer verildi.

Altında ayı piyasası mı geliyor?

 

JPMorgan CEO’su 4 faiz artışına rağmen rekor büyüme bekliyor

 

Borsa rotasyonu yatırım stratejilerini değiştirecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Naletler12 Ocak 2022 11:51

    Zaten Bu nalet ABD nın sorunları ile herşey b.k gibi. Sadece bu Pisliklerin derdi varmış gibi yok Fed kararları falan filan. Bu pislikler neden dünyayı takip etmiyorda bunların alacağı kararla dünya kendine çeki düzen veriyor.

  • Erdi12 Ocak 2022 08:18

    Pandemi bitti.

  • Denge11 Ocak 2022 19:42

    Cok hassas bir ortam var suan dunyada. Fed zamanlamayi iyi ayarlayamaz ise eğer daha kötü şeylere yol açabilir, ekonomiler daha fazla kotu sonuçlar verecektir. Bahar aylarını beklemesi gerekir bence. Aşırı degerli dolar Amerika nin çokta işine yaramaz, aksine zarar verebilir. Urunlerini dunyaya satamaz rekabet gucu azalır, dış açık artar. Bunu da istemezler zaten

  • WERS11 Ocak 2022 17:09

    bizim ülkedeki marketler bedava