E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan’dan boğa piyasası tahmini---

JPMorgan’dan boğa piyasası tahmini

JPMorgan’dan boğa piyasası tahmini
24 Haziran 2022 - 12:47 borsagundem.com

Wall Street devi JPMorgan yılın ikinci yarısında borsalarda güçlü getiriler bekliyor. Bankaya göre 2022’nin kalan kısmında Ukrayna-Rusya savaşında sağlanabilecek bir ateşkesle küresel ekonomideki tablo tamamıyla değişebilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Rekor seviyelere ulaşan enflasyon ve merkez bankalarının faiz artırımları son dönemde piyasalara ilişkin yorumların genellikle ayı piyasası yönünde gelmesine sebep oldu. Ancak Wall Street bankası JPMorgan’dan gelen son piyasa yorumları yılın ikinci yarısında ekonomileri ve piyasaları tamamen farklı bir tablonun beklediğini gösteriyor. Insider’ın haberine göre JPMorgan’ın Perşembe günü yayınladığı bir piyasa notunda, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte resesyondan kaçınmasıyla birlikte 2022’nin ikinci yarısının borsalar için güçlü getiriler vadettiği belirtildi.

JPMorgan Baş Stratejisti Marko Kolanovic bankanın özgüveninin ABD’de yıllık enflasyonun yılın ikinci yarısında %9,4’ten %4,2’ye düşeceği görüşünden kaynaklandığını söyledi. Kolanovic’e göre bu durum merkez bankalarının politika değişimine alan kazandıracak ve olası bir ekonomik yavaşlamanın ortaya çıkmasını engelleyecek.

Enflasyonda görülebilecek bu denli keskin bir düşüş JPMorgan’a göre sadece Rusya-Ukrayna savaşında ateşkes sağlanmasıyla gerçekleşebilir. Banka stratejistleri yılın ikinci yarısında Rusya dahil olmak üzere birçok ülkenin savaşın ekonomik maliyetlerinin aşırı yüksek olduğu konusunda ikna olacağını öngörüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre enflasyondaki herhangi bir düşüşün hem yatırımcılar hem de tüketici tarafında memnuniyetle karşılanması bekleniyor. Zira iki kesim de pandemi döneminde bastırılan talebin patlaması, savaş ve Çin’in Kovid-19 tedbirleri nedeniyle bozulan tedarik zinciri gibi sebeplerle 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşan enflasyonla mücadele etmeye çalışıyor.

JPMorgan yakın zamanda bir ekonomik resesyonun gerçekleşmesi ihtimalini öngörmüyor. Banka analistleri aksine küresel ekonomik büyümede yeniden hızlanma öngörüyor.

ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankasından yapılan açıklamada, “Resesyon olasılığı anlamlı bir şekilde artsa da önümüzdeki 12 ay için bu ihtimali temel beklentimiz olarak görmüyoruz. Aslına bakılırsa, küresel büyümenin bu yılın ilk yarısındaki %1,3'ten, ikinci yarıda %3,1'e hızlanacağını öngörüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bankanın yatırımcı notunda bu büyümenin çoğunlukla, yılın ikinci yarısında ekonomisini %7,5'e kadar taşıyabilecek olan Çin tarafından yönlendirileceğini söyledi. ABD bankası bu ihtimalin gerçekleşebilmesi için Çin’de yeni bir kapanma gerçekleşmemesi gerektiğini de ekledi. JPMorgan, bu güçlü büyümenin diğer gelişmekte olan piyasa ekonomilerine de yansıyacağını öngörüyor.

JPMorgan’ın resesyon gerçekleşmeyeceği yönündeki iyimse görüşleri çoğu Wall Street bankası tarafından yapılan tahminlerden çok uzak. Geçtiğimiz haftalarda Citi, Wells Fargo gibi Wall Street bankalarının yanı sıra Alman bankası Deutsche Bank da resesyon ihtimaline %50 gibi oranlar vermişti.

ABD’nin en büyük bankasının strateji notunda borsalarda da güçlü getirilerin beklendiği belirtildi. Bu beklenti ABD ekonomisinin resesyon ihtimalinden kaçınmasına ve birçok varlık sınıfının rekor seviyesinin %60 ila %80 aşağısında işlem görmesine dayanıyor. Bankaya göre varlık sınıfları dip seviyesinde ve uzun süreli bir ekonomik yavaşlamayı fiyatlandırıyor. JPMorgan analistleri her şeyin ötesinde yatırımcı duyarlığının onlarca yılın en düşük seviyesinde konumlandığına dikkat çekti.

Kolanovic strateji notunun sonunda, “Yani sadece dünyanın ve ekonomilerin çok iyi durumda olacağını düşünmüyoruz. Ekonomide bir felaket bekleyen ortalama bir yatırımcı bu felaketin gerçekleşmemesi durumunda riskli varlıklardaki ilk yarı kayıplarının büyük çoğunluğu telafi edebilir” ifadelerine yer verdi.

Volatil piyasalarda nasıl yatırım yapmalı?

 

ABD borsalarında yüzde 33’lük düşüş beklentisi

 

Ayı piyasasını boğaya çevirecek 6 kritik değişim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)