E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJPMorgan'dan Bitcoin açıklaması---

JPMorgan'dan Bitcoin açıklaması

JPMorgan'dan Bitcoin açıklaması
25 Ocak 2019 - 14:32 borsagundem.com

JPMorgan'a göre Bitcoin'ın fiyatının Çinli üreticiler dışında üretim maliyetinin altında olması nedeniyle yüksek maliyetli üreticiler piyasa dışında kalacak

JPMorgan Chase & Co. analistlerine göre bir Bitcoin'u üretmenin üretim ağırlıklıklı nakit maliyeti dördüncü çeyrekte küresel çapta ortalama 4,060 dolar oldu.

Yaklaşık 3,600 dolar seviyesinden işlem gören kripto parayı üretmek mevcut durumda fazla cazip görünmüyor. Buna karşın ortalamanın altında ve üzerinde spreadin çok yüksek olması nedeniyle üretimden belirgin bir şekilde kazanan da kaybeden de mevcut.

Düşük maliyetli Çinli madenciler Bitcoin başına 2,400 dolar gibi çok daha düşük bir maliyetle üretebiliyorlar.

Natasha Kaneva öncülüğündeki JPMorgan analistleri, 24 Ocak tarihli kripto para raporunda Çin'deki ucuz üretimle ilgili olarak madencilerin enerji fazlasını satmak isteyen alüminyum dökümcüleri gibi elektrik üreticileriyle doğrudan alım anlaşmaları yapmalarını işaret etti.

Kripto para madencilerinin en büyük maliyeti, veri bloklarını işlemede kullanılan güçlü bilgisayar donanımlarını çalıştırmak için gerekli olan elektrik.

Analistlerin notunda “Bitcoin fiyatlarının Ekim boyunca seyrettiği yaklaşık 6,500 dolardan 4,000 doların altına gerilemesi marjları düşük maliyetli Çinli madenciler dışında her yerde giderek daha fazla negatif bölgeye çekti.” ifadesi yer aldı.

JPMorgan analistlerine göre negatif marjlarla birlikte daha fazla yüksek maliyetli üretici piyasadan çıkmak zorunda kalacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)