E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan’a göre dipten alma zamanı geldi---

JPMorgan’a göre dipten alma zamanı geldi

JPMorgan’a göre dipten alma zamanı geldi
06 Mart 2020 - 14:39 borsagundem.com

JPMorgan bankası piyasaların korona virüsü fiyatladığını, ABD hükumeti ve FED'in adımlarıyla borsaların toplayacağına inandıklarını söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Müşterilerine daha önce korona virüsten dolayı hisse senedi gibi riskli varlıklardan çıkılması gerektiğini tavsiye eden ABD’li banka JPMorgan Chase & Co. stratejistlerine göre dipten alma fırsatı geldi.

Banka, ABD hükümetinin ve merkez bankasının hamlelerinin korana virüsün ekonomiye olumsuz etkisini engelleyeceğini düşünüyor.

Virüs salgının ekonomiye verdiği zararlar piyasalar için ana riskleri oluştururken piyasalar bu durumu fiyatlandırmış durumda. Bankanın stratejistleri Marko Kolanovic ve Nikolaos Panigirtzoglou’na göre virüs yayılmaya devam etse bile piyasalara etkisi sınırlanacak.

Ekip hisse senedi varlıklarını %6 artırılmasını önerdi. Yatırımcılar şirket tahvillerini azalmalı ve altın gibi emtialarda yükseliş sürerken varlıklardaki pozisyonunu korumalı.

Korona virüsün hızla yayılması, küresel ekonomiyi 2008 ekonomik krizinden sonraki en kötü gerilemesine sebep olurken hisse senetleri tüm dünyada düştü. Petrol gibi emtialar da düşerken, tahvil getirileri tarihinin en düşük seviyesine indi.

Virüs tehdidine rağmen, JPMorgan stratejistleri borsaların ABD hükümeti ve merkez bankasının desteğiyle yıl içinde toparlanacağını düşünüyor. ABD Merkez Bankası FED 2008 yılından sonra ilk defa acil faiz indirimine gitti ve meclis salgına karşı 7,8 milyar dolarlık ek paket onaylandı.

S&P 500 endeksi yüzde 4 düşerken 19 Şubat’tan itibaren %11’den fazla düştü.

Ayı piyasasına girdik mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)