E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJPMorgan: Yatırımcılar için petrole yönelme zamanı---

JPMorgan: Yatırımcılar için petrole yönelme zamanı

JPMorgan: Yatırımcılar için petrole yönelme zamanı
21 Ekim 2020 - 16:21 borsagundem.com

JPMorgan analistleri petrole olan taleplerdeki belirsizliğin şimdi karar vermek için çok fazla olduğunu söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan analistlerine göre, korona virüs pandemisi nedeniyle petrole olan taleplerdeki belirsizlik, şimdi bir karar vermek için çok yüksek. Dev bankanın analistlerine göre yatırımcılar petrol alıp almama kararından önce Aralık ayına kadar beklemeli. Bu süre içinde ülkeler korona virüs pandemisi karşısında savaş vermeye devam edecek ve tüketim mallarına olan talep düşük kalacak.

JP Morgan analistleri, petrol piyasaları hakkında kaleme aldıkları bir raporda, korona virüs nedeniyle petrole olan taleplerdeki belirsizlik, şimdi karar vermek için çok yüksek dedi.

Analistler raporlarında, “OPEC+ ittifakı şimdi gelecek yılın başında, günlük üretimini günlük 5,800 varile yükseltecek. Yine de talepteki değişimlerin, gelecek aylarda karar verme aşamalarında etkili olacağını düşünüyoruz” dedi.

Suudi Arabistan’ın önde gelen üye ülkelerinden olduğu, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), Aralık ayında bir toplantı düzenleyecek ve bu toplantı sırasında gelecekteki tedarik seviyeleri konusunda kilit kararlar alınacak.

Raporda, “Aralık ayında taleplerde düzelmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği daha açık bir hale gelecek ve hükümetlerin artan vaka sayılarına rağmen ekonomilerini açık tutmayı tolere edip edemeyeceği de belli olacak” dendi.

Analistler “şimdiye kadar, hareketlilik ve vaka oranları arasındaki bağlantının koptuğunu görüyoruz. Dünya liderleri kısıtlamalar ve ekonomileri açık tutma arasında bir denge kurmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Pandemi ve beraberinde gelen uluslar arası seyahatlerin durması, bu yılın bahar aylarında ham petrol fiyatlarını çöküşe sürükledi. 20 Nisan tarihinde, ABD petrolünün fiyatı tarihte ilk kez negatife döndü.

Analistlere göre “günde 2 bin varilin bir çeyrek ertelenme potansiyeli yüksek.” Açıklamalarının devamında “ne de olsa, dünya ekonomisinin günde ek 2 bin varil daha tüketebileceğini düşünmek zor” ifadelerini kullandı.

Analistler Brent petrolü fiyatlarının gelecek yıl ortalama 47 dolar seviyesinde olacağını tahmin ediyor.

2016’da seçim hissesi alanlar kazandı mı?

 

Küresel finans kuruluşları petrol ve doğal gaz yatırımlarından çekiliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)