E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan ve Morgan Stanley tarım dışı istihdam beklentisi---

JPMorgan ve Morgan Stanley tarım dışı istihdam beklentisi

JPMorgan ve Morgan Stanley tarım dışı istihdam beklentisi
10 Ocak 2020 - 12:55 borsagundem.com

JPMorgan, Wells Fargo ve Morgan Stanley gibi kurumlar ABD tarım dışı istihdam beklentilerini paylaştı

Bloomberg anketine göre ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin 160 bin artması bekleniyor. İstihdam Kasım ayında 266 binlik güçlü artış kaydetmişti. İşsizlik oranının 50 yılın en düşük seviyesi olan % 3.5'te kalması beklenirken yıllık ücret artışlarının da % 3.1 olması bekleniyor.

Fed politika yapıcıları istihdam piyasasının güçlü kaldığını ve istihdam artışının da güçlü olduğunu vurgulamış, geçen sene 3 faiz indirimi sonrası beklemede kalacağı sinyalini vermişti.

Dün açıklanan işsizlik maaşı başvuruları tarihi düşük seviye olan 214 bine gerilemiş, ADP özel sektör istihdam verisi de 202 bin artmıştı.

Ekonomistlerin istihdam verisine dair beklentileri şöyle;

JPMorgan Chase

İstihdamın 125 bin artmasını, işsizliğin % 3.5, yıllık ücret artışının %3 olmasını bekliyor. Ekonomist Daniel Silver "Bu son yıllarda istihdam artışındaki en zayıf aylardan biri olabilir. Bunun nedeni de mevsimsel konular, istihdam artışı Ocak'ta toparlanacaktır" yorumunu yaptı.

Capital Economics

İstihdamın 150 bin, işsizliğin % 3.5, ücret artışının % 3.1 olmasını bekliyor.  Ekonomist Michael Pearce "Kanıtlar istihdam piyasasının 2020'ye girerken güçlü kaldığını gösteriyor. İstihdam son aylarda ivme kazandı" açıklamasını yaptı.

NatWest Markets

İstihdamın 185 bin, işsizliğin % 3.6, ücret artışının % 3 olmasını bekliyor.

Kevin Cummins ve Michelle Girard "İmalat sektöründe istihdam geçen ay sadece 5 bin kadar, inşaat sektörü istihdamı 10 bin civarında artmış olabilir." yorumunu yaptı.

Bloomberg Economics

İstihdamın 205 bin, işsizliğin % 3.5, ücret artışının % 3.1 olmasını bekliyor.

Carl Riccadonna, Yelena Shulyatyeva ve Andrew Husby "Aralık ayı verisi General Motors'taki grev sonrası istihdam konusunda daha net bir perspektif sağlayacak. Aralık datası ABD ile Çin'in ticaret anlaşmasına vardığı dönemde toplandı ancak tarifelerden etkilenen sektörlerde toparlanma işaretleri görmek için erken olur" yorumunu yaptu.

Morgan Stanley

İstihdamın 210 bin, işsizliğin % 3.5, ücret artışının % 3.05 olmasını bekliyor.

Kıdemli Ekonomist Ellen Zentner "Güçlü istihdam, istikrarlı işsizlik oranları ve ılımlı ücret artışı Fed'in para politikasının 'iyi bir yerde' olduğu görüşünü teyit edebilir." yorumunu yaptı.

Wells Fargo

İstihdamın 150 bin, işsizliğin % 3.5, ücret artışının % 3 olmasını bekliyor.

İstihdam verisi bugün saat 16:30'da açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)