E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan ünlü teknoloji fonu için ‘boğa tuzağı’ dedi---

JPMorgan ünlü teknoloji fonu için ‘boğa tuzağı’ dedi

JPMorgan ünlü teknoloji fonu için ‘boğa tuzağı’ dedi
16 Temmuz 2021 - 16:38 borsagundem.com

Dev Wall Street bankası JPMorgan Chase’in Türev Stratejisti Shawn Quigg ABD borsalarının yıldız yatırımcısı Cathie Wood'un teknoloji fonu ARK Innovation için ‘boğa tuzağı’ öneriyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası JPMorgan Chase’in Hisse Senedi Türevleri Stratejisti Shawn Quigg'e yıldız yatırımcı Cathie Wood'un amiral gemisi teknoloji fonu Ark Innovation Borsa Yatırım Fonu (EFT) için sert bir düşüş öngörüyor. Quigg teknoloji fonunun 2000 yılında büyüme bazlı fonlarda görülen balon piyasasının birçok özelliğini taşıdığını ve yatırımcıların bu fonun değer kaybedeceği iddiasıyla yatırım yapmayı düşünebileceğini söyledi.

Bloomberg International’ın haberine göre, JPMorgan Türev Stratejisti, ABD Hazinesi getirilerinde ikinci yarıda görülebilecek bir artışının ARK Innovation ETF’sinde düşüşleri tetikleyebileceğini söyledi. ARK Innovation Mayıs ayı ortasından bu yana %19 yükseldi.

Quigg müşterileriyle paylaştığı yazısında, “Boğa tuzağına ters yönden girebilirsiniz. Tahvil getirilerinde yaklaşmakta olan bir yükseliş, ARK hisselerinin düşmesinde tetikleyici rol oynayabilir. Buna ek olarak büyük teknoloji hisselerinde devam eden yüksek performans diğer teknoloji hisseleri üzerindeki yıkıcı etki yaratıyor ve ARK fonunu kapitülasyon aşamasına doğru baskılıyor” dedi.

10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri, Mart ayı sonundaki son zirvesinden 40 baz puandan fazla düşerek yaklaşık %1,32'ye geriledi ve ARK fonunun toparlanmasına hızlandırmaya yardımcı oldu. Quigg, bunun teknik bir hareket olduğunu ve yeniden açılan ekonomi sonucu oluşan ticaretin yılın geri kalanında yeniden kendini göstereceğini savunuyor.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, Cathie Wood’un yatırım yönetimi şirketi Ark Investment Management, elektrikli araçlar, biyo-teknoloji ve kripto para birimleri gibi sektörlerin yanı sıra evde kalma döneminden yararlanan hisse senetlerine de yatırım yapıyor. Ark Innovation ETF’si bu hisselerdeki yükselişle birlikte 2021 yılına oldukça güçlü bir başlangıç yapmıştı. Ancak evde kalma hisselerinin büyük çoğunluğunun bocalamasıyla fonun değeri Şubat ayı ortasından Mayıs ortasına kadar %35’ten fazla düştü.

JPMorgan, pandemi kısıtlamaları sonrası yeniden açılma ve devam eden ekonomik toparlanma sürecinde, ekonomik döngüden yararlanan (döngüsel hisseler) ve değerinin altında olan hisse senetlerinin (değer hisseleri) daha iyi performans göstermesini bekliyor. Değer hisseleri bu ay büyüme odaklı hisse senetleri karşısında yirmi yılın en kötü performansını gösterdi. Ancak bankanın stratejistleri değer hisseleri bu gelişmeyi değer hisseleri rallisinde bir mola olduğunu ve rallinin devam edeceğini öngörüyor.

Quigg yatırımcılara ARK fonu için açığa satış stratejilerinin değerlendirilmesini öneriyor.

Binance'te neler oluyor?

 

‘Tahvil kralı’ndan dolar açıklaması: Lanetlendi

 

Ünlü borsa uzmanı yüzde 10’luk düşüş için tarih verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)