E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan: Türkiye tahvilleri güçlü fırsatlar sunmuyor---

JPMorgan: Türkiye tahvilleri güçlü fırsatlar sunmuyor

JPMorgan: Türkiye tahvilleri güçlü fırsatlar sunmuyor
01 Şubat 2019 - 11:30 borsagundem.com

JP Morgan, "Türkiye ve Rusya yerel para cinsinden tahvillerinin çok güçlü fırsatlar sunduklarını düşünmüyoruz" dedi

JP Morgan, Fed'in daha güvercin bir duruşa geçmesinin, faiz artırımları konusunda daha sabırlı olacağını duyurmasının ardından, gelişmekte olan piyasa yerel para cinsinden tahvilleri ve para birimlerinde pozisyonunu artırdı. Ancak Türkiye ve Rusya tahvillerinin çok güçlü fırsatlar sunduklarını düşümediklerini belirtti.

JP Morgan analistleri yatırımcılar için hazırladıkları notta, "Karalı bir şekilde güvercin Fed, ABD'de uzun vadeli reel getirilerin odüşübileceği bir ortamda gelişmekte olan piyasalarda pozisyon artırmak için taze bir itici güç sağladı. Gelişmekte olan piyasa fx ve faizleri için tavsiyemizi 'Ağırlığını Artır'a yükseltiyoruz" ifadelerini kullandılar.

Gelişmekte olan Asya yerel para cinsinden tahvilleri ve gelişmekte olan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) faizleri için tavsiyesini 'ağırlığını artır'a yükseltirken, Güney Afrika yerel para cinsinden tahvilleri için de 'ağırlığını artır' pozisyona aldı. JP Morgan raporunda, "Türkiye veya Rusya yerel para cinsinden tahvillerinin ise global görüşte ifade edilen kadar çok güçlü fırsatlar sunduklarını düşünmüyoruz" değerlendirmesine de yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)