E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJPMorgan, Türkiye için enflasyon tahminini açıkladı---

JPMorgan, Türkiye için enflasyon tahminini açıkladı

JPMorgan, Türkiye için enflasyon tahminini açıkladı
05 Ekim 2020 - 18:25 borsagundem.com

JPMorgan, Türkiye'de enflasyonun önümüzdeki aylarda yüzde 11-13 arasında kalmasının beklendiğini açıkladı

Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren JPMorgan, enflasyonun inatçı olduğunun görüldüğünü ve önümüzdeki aylarda enflasyonun yüzde 11-13 aralığında istikrarlı bir seyir izlemesini beklediklerini bildirdi.

Eylül ayında enflasyonun beklentilerin altında gelerek sürpriz yapmasına rağmen 2020 yıl sonu enflasyon tahminini, elektrik fiyatlarına yapılan zam nedeniyle yüzde 11,3'e çıkardıklarını belirten JPMorgan,

Ankara ve İstanbul'da ekmek fiyatlarındaki keskin artışların diğer kentlere de yayılması riskini de hesaba kattıklarını vurguladı.

Türkiye'nin kredibiliteyi yeniden tesis etmek, dolarizasyonu durdurmak ve biraz sermaye girişi çekmek için en azında yüzde 2 reel pozitif faiz sunması gerektiğine inandıklarını belirten JPMorgan, enflasyonun öngörüldüğü gibi yüzde 11-13 bandında kalması halinde efektif fonlama faizinin en azında yüzde 13-15 bandına yükselmesi gerektiğini savundu.

TCMB'nin son faiz artırımının ihtiyaç olması halinde efektif fonlama faizinin en azından yüzde 13,25 seviyesine yükselmesi için alan yarattığını savunan JP Morgan, TCMB'nin kredibiliteyi geri kazanmak için politika faizini en azından yüzde 12,25 seviyesine ve efektif fonlama faizi üst bandını yüzde 15,25'e çıkarmasını gerektiğini de vurguladı.

JPMorgan, TCMB'nin böyle bir sıkılaştırmayı desteklemek için diğer karar organlarının desteğine ve destekleyici uluslararası ortama ihtiyacı olduğunu da ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VS06 Ekim 2020 08:36

    enflasyon 11-13 arasımı kalır bilemem ama şimdiki enflasyon neyse söylenecek gibi değil

  • Tufan05 Ekim 2020 22:29

    Zamanında bunlar yüksek rakamlar açıklardı buradaki dolar sevdalıları bak bak der bunlara sarılırdı. Şimdi bizim tüik ile aynı rakamlar açıklanıyor hemen hemen bu sefer tüik yalancı bu yahudilerde Erdoğancı oluyor:))

  • Türkoğlutürk 06 Ekim 2020 10:44

    Bu hesap metoduyla ülke batarsa yüzde yirmi sonucu anca çıkar. Elin gavuruna senin yaptığın metodu bildiği için öyle diyor. Bu arada makam sahiplerinin karılarınada makam aracı verildiğini öğrendik. Hatta makamdan giden aracıyla beraber gidiyormuş. Bu lüks karşısında

  • Meymenetsiz06 Ekim 2020 08:38

    Gudubet, salgini da biliyorlardi adamlar di mi ? Tuh bizimkiler nasil bilemez ya. Beceriksizler.

  • Gudubet06 Ekim 2020 08:06

    Peki kimin dediği doğru çıktı? Enflasyon tek hane olacak, dolar alanın eli yanacak diyenlerin mi, yoksa dolar yükselecek, enflasyon tek hane olmaz diyenlerin mi?

  • burhan 05 Ekim 2020 20:59

    HALKBANK YARIM UÇAR DİKKAT

  • Gurbetci05 Ekim 2020 19:13

    Hadi lan yalancilar.