E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan: TCMB gelecek ay gecelik faizi düşürebilir---

JPMorgan: TCMB gelecek ay gecelik faizi düşürebilir

JPMorgan: TCMB gelecek ay gecelik faizi düşürebilir
22 Eylül 2016 - 18:50 borsagundem.com

JPMorgan, TCMB'nn gelecek ay gecelik borç verme faizini 25 baz puan düşürebileceğini kaydetti

JPMorgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek ay gecelik borç verme faizini 25 baz puan düşürebileceğini kaydetti.

JPMorgan ekonomisti Yarkın Cebeci, e-posta notunda, politika yapıcıların gelecek ay geceli borç verme faizini 25 baz puan indirmesini beklediğini beirtti.

Cebeci, TCMB'nin gelecek ay faiz koridorunun tavanını 25 baz puanlık idirerek politika sadeleştirmesini tamamlaması beklediğini kaydetti.

Cebeci, "Böylece Merkez Bankası, yüzde 7.0'deki politika faizinin tam orta noktada kaldığı, yüzde 7.0-8.0 faiz koridoruna ulaşacak" dedi.

JPMorgan ekonomisti, 1 hafta vadeli repo faizinin Kasım ayında 25 baz puan düşürülmesini beklediğini sözlerine ekledi.

Cebeci, yıllık enflasyondaki düşüş ve küresel risk iştahındaki artışın politika yapıcılara faizi daha da düşürmek için alan yarattığını söyledi.

Cebeci, "Merkez Bankası enflasyon konusunda olumlu görünüyor, ekonomik yavaşlama konusunda endişe duymaya başladı ve parasal duruşunu tanımlamak için 'sıkı' yerine 'temkinli' sözcüğünü kullanarak daha düşük faiz için amacını işaret ediyor olabilir" dedi. kullanarak

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)