E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan: Küresel hisse senetlerinde alım zamanı yaklaşıyor---

JPMorgan: Küresel hisse senetlerinde alım zamanı yaklaşıyor

JPMorgan: Küresel hisse senetlerinde alım zamanı yaklaşıyor
27 Ağustos 2019 - 14:17 borsagundem.com

JPMorgan Chase & Co. stratejistleri, hisse senedi piyasasının tekrar iyi görünmeye başladığını kaydederek, küresel hisse senetlerinde alım zamanının yaklaşmakta olduğunu belirtti

Mislav Matejka öncülüğündeki JPMorgan stratejistleri, Salı günkü notta, Ağustos'taki satış dalgasının ardından, hisse senetlerinin Eylül ayında yukarı trend ile başlayarak daha da yükseleceğini kaydederek, alım zamanının yaklaşmakta olduğunu belirtti. Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, Stoxx Europe 600 Endeksi ve MSCI Asya Pasifik Endeksi'ni içeren göstergeler Mayıs ayından bu yana en büyük aylık kazancını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

JPMorgan Stratejistleri, "Ağustos ayı boyunca bir konsolidasyon olacağını belirttik, ancak geri çekilmenin Mayıs ayında görülenden daha uzun sürmesin beklemiyoruz ve piyasaların yıl sonuna doğru yükseleceğini düşünüyoruz" dedi.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının bu ay kızışması, küresel ekonominin görünümüne ilişkin yatırımcı endişesinin artmasına neden oldu ve bu durum tüm dünyada hisse senetlerini olumsuz etkiledi. Aralarında Legal & General ve Manulife Investment Management'ın da bulunduğu büyük varlık yöneticileri risk varlıklarında karlarını realize etti ve bekle-gör moduna girdi.

JPMorgan, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) parasal genişleme programına tekrar başlaması, Fed'in ikinci ve daha büyük bir faiz indirimine gitme potansiyeli yanında faaliyetin artık taban yapmış olduğuna ilişkin işaretler ve iyileşen teknik göstergeler gibi hisse senetlerini bu olumsuz ortamdan çıkarabilecek bir dizi pozitif katalizör olduğuna dikkat çekiyorlar.

Ancak New York merkezli JPMorgan'ın bu olumlu görünümü, Euro Bölgesi krizinden bu yana hisse senetlerinde ilk kez pozisyon azaltma tavsiyesi veren UBS Global Wealth Management'ın duruşu ile çelişti. UBS'in Küresel Baş Yatırım Yetkilisi Mark Haefele, 25 Ağustos tarihli yatırımcı notunda, İsviçreli varlık yöneticisinin, ticaret savaşı ve siyasi belirsizlikten dolayı, hisse senedi pozisyonlarını yüksek notlu tahvillere oranla azalttığını kaydetti.

JPMorgan, pozitif şirket kar açıklamalarının piyasa geri çekilmelerinin sürmeyeceğini garanti etmenin temel yolu olduğunu vurguladı. JPMorgan stratejistleri, kar projeksiyonlarının "bir miktar muhafazakar" olduğunu kaydettiler ve kesintisiz kar daralmalarının tarihsel olarak yalnızca resesyon döneminde görüldüğünü not ettiler.

Stratejistler, "ABD'de bir sonraki resesyona ilişkin beklentiye girmek için çok erken ve hisse senetlerinde yapıcı olunmalı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)