E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJPMorgan hangi paralarda alım öneriyor---

JPMorgan hangi paralarda alım öneriyor

JPMorgan hangi paralarda alım öneriyor
09 Temmuz 2018 - 11:15 borsagundem.com

JPMorgan analistleri, ABD'de veya küresel çapta bir resesyonun yaklaşma olasılığına karşı İsveç Frankı, Singapur Doları, ABD Doları ve yen alımı öneriyor

JPMorgan analistlerine göre, ABD'de veya küresel çapta bir resesyon yaklaşmakta ise İsveç Frankı, Singapur Doları, ABD Doları ve yen alınmalı.

Peul Meggyesi ve diğer analistler, 6 Haziran tarihli notlarında, "Resesyonlar, kredi sağlayıcıların paralarını geri istemeye başladığı zamanlarda gerçekleşir" ve "Resesyon esnasında elde tutulması gereken dört büyük paranın üçü, aşırı derecede güçlü dış pozisyonları olan ülkelerin parası" ifadelerini kullandı.

Notta, resesyon döneminde yapılabilecek hedge işlemlerinin en ucuzunun yen olduğu belirtilirken, Singapur Doları'nın söz konusu paralar içerisinde en az cazip olduğu sonucuna varıldı. ABD Doları'nın ise, bankaların ve şirketlerin resesyon sırasında kaldıraç oranını azaltmasıyla birlikte dünyanın geri kalanından gelecek talebe bağlı olarak yatırımcılara fayda sağlayacağı kaydedildi. Dolar, ticaret gerilimindeki artış ile geçtiğimiz son birkaç aydır oldukça iyi bir performans göstermekte.

Bir yandan, JPMorgan analiz ekibi, resesyon konusunu tartışmak için "henüz erken" olduğunu belirtse de, ticaret geriliminin daha da artması olasılığına bağlı olarak beklenmedik durumlara yönelik planların değerlendirilmesinin "mantıklı" olacağı görüşünde.

Yine aynı nota göre, JPMorgan, Avrupa'da beklenmedik şekilde olumlu gelen ekonomik verilerin euroyu yüzde 1-2 civarında yukarı çekebileceği görüşünde olmakla birlikte bu hafta Euro/Dolar daki uzun pozisyonlarını artırma kararı aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)