E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan Çin’de hisse yerine tahvil alacak---

JPMorgan Çin’de hisse yerine tahvil alacak

JPMorgan Çin’de hisse yerine tahvil alacak
03 Eylül 2021 - 11:34 borsagundem.com

Pekin yönetiminin piyasa düzenlemeleri bir süredir Çin hisselerinin değer kaybetmesine neden oluyor. JPMorgan’a göre Çin’deki ekonomik büyümeden faydalanmanın en iyi yolu ise hisse yerine tahvil alımı yapmak

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en büyük yatırım bankalarından JPMorgan Çin hisse senetlerinden uzak duruyor. Ancak dev banka bunun yerine Çin tahvillerini satın almayı tercih ediyor.

JPMorgan’ın Küresel Araştırmalar Başkanı Joyce Chang CNBC’ye verdiği röportajda Çin’deki piyasa düzenlemesi hamlelerini hızlandığını ve bu durumun büyük piyasa gruplarında ve sektörlerde aşağı yönlü baskı oluşturacağını söyledi.

Chang açıklamasında, Çin borsalarındaki yatırımlara ilişkin “Yatırımcılara bu dönemde beklemede kalmalarını ciddi bir şekilde tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

JPMorgan yetkilisi Çin’in sürekli olarak aktif bir şekilde şirketleri hedef alacağını ve en son hamlenin birkaç ay daha süreceğini öngörüyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Çin’in piyasa düzenlemesi faaliyetleri ve özel sektöre uyguladığı baskı, tüketicilere ve sosyal refaha odaklanan ‘ortak refah’ hedeflerinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Chang konuyla ilgili açıklamasında, “Bu sözler herkesin diline dolanan cinsten ifadeler ve bu hedeflerin büyük bir çoğunluğu 2035 yılını işaret ediyor. Dikkatli olmak için birçok neden mevcut” açıklamasında bulundu.

Bu hafta Pekin yönetiminin piyasa düzenleme kurumu piyasayla uyumlu olmayan davranışları nedeniyle Didi Global ve Meituan şirketlerini ifade vermeye çağırdı. ABD borsalarında da işlem gören Didi hisseleri son üç aydır %37 düşüş gösterdi. Meituan hisseleri ise aynı dönemde %19 değer kaybetti.

Çin yönetimi halka açık şirketlerde daha fazla kontrol sağlamanın yollarını arıyor. JPMorgan yöneticisine göre Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Pekin’de küçük ve orta ölçekli şirketler için yeni bir borsa oluşturma planı da bu hedefle örtüşüyor.

Chang, “Çin hala sermayenin gelmesini istediğini açık bir şekilde söyledi. Ancak sermayenin kendi şartlarına göre ve kendi borsalarına gelmesini istiyorlar” dedi.

Hisse senetleri üzerindeki yakın vadeli olumsuzluklarına rağmen, Chang uzun vadeli Çin borsalarında boğa piyasasının devam edeceğini öngörüyor ve ülkenin küresel yatırımcılar tarafından yeterince değer görmediğini iddia ediyor. JPMorgan yetkilisi Çin’deki ekonomik büyümeden yararlanmak isteyen yatırımcılar için tahvil satın almanın stratejik bir yöntem olabileceğini ve bu sayede yatırımcıların piyasa düzenlemesine bağlı riskleri sınırlandırabileceğini belirtti.

Chang, “Şu anda Çin’e yatırım yapmanın en iyi yolu aslında sade ve geleneksel bir biçimde tahvil piyasasında. Çin devlet tahvilleri dünyanın geri kalanına göre hala çok cazip bir getiri oranına sahip” açıklamasında bulundu.

 

Çin yeni bir hisse senedi borsası kuruyor

 

Çin piyasalarında hacim rekor seviyelerde

 

Altın için kritik gün!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)