E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJPMorgan: Birinci faz ticaret anlaşması gerçekleşecek---

JPMorgan: Birinci faz ticaret anlaşması gerçekleşecek

JPMorgan: Birinci faz ticaret anlaşması gerçekleşecek
12 Aralık 2019 - 10:36 borsagundem.com

JPMorgan Chase & Co.'nun CEO'su Jamie Dimon: Birinci faz ticaret anlaşmasının ardından müzakere edilen anlaşma zor olacak ve 15 Aralık tarifelerinin devreye girmesi ekonomik büyümeye negatif yansıyacak

JPMorgan Chase & Co.'nun CEO'su Jamie Dimon dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında birinci faz ticaret anlaşmasının olmasını beklediğini belirtti fakat, Trump yönetiminden gelecek ek bir tarife halkasının piyasalar ve ABD büyümesine zarar vereceği konusunda uyarıda bulundu.

Beyaz Saray’ın oyuncaklar ve akıllı telefonlar gibi ürün gamlarını içeren 160 milyar dolarlık Çin’den ithal ürüne Pazar gününden geçerli olmak kaydıyla yüzde 15 oranında tarifelerin yükseltilmesi bekleniyor. ABD’nin büyük ölçekli şirketlerinin CEO’larının temsil edildiği Washington ticaret grubu Business Roundtable etkinliğinde konuşan JP Morgan Ceo’su Jamie Dimon, bunun büyüme üzerinde etkili olacağını kaydetti.

Dimon gazetecilere yaptığı açıklamada, “kişisel olarak birinci faz anlaşmanın gerçekleşeceğini düşünüyorum diyerek, anlaşmanın gerçekleşmemesi durumunda 15 Aralık’ta devreye girecek tarifelerin  ‘ küresel büyüme ve ABD  için olumsuz olacağı’ konusunda uyardı.  Dimon ayrıca, “Birinci faz anlaşmanın imzalanacağı ve tarifelerin yükseltilmeyeceği düşünülüyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)