E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaJP Morgan'dan TCMB kararına yorum---

JP Morgan'dan TCMB kararına yorum

JP Morgan'dan TCMB kararına yorum
23 Temmuz 2013 - 17:34 borsagundem.com

TCMB PPK'nın açıklaması beklenenden biraz daha şahin ve yeni faiz artırımlarına kapıyı açık bırakıyor

JP Morgan'dan yapılan açıklamada şunlara yer verildi:'' TCMB PPK'nın açıklaması beklenenden biraz daha şahin ve yeni faiz artırımlarına kapıyı açık bırakıyor. TCMB kurda istikrarı sağlamak için birkez daha bazı faiz oranlarında düzenlemeye gitmeyi tercih ediyor. Politika faizinde bir artırım ancak TCMB’nin  olağanüstü sıkılaştırmaya ihtiyaç olduğunu hissettiğinde gündeme gelecektir. Önümüzdeki aylarda faiz koridoru üst bandında 125, politika faizinde 100 baz puan artırım bekliyoruz.''
TCMB Para Politikası Komitesi'nin bugünkü toplantısından çıkan kararları ve yapılan açıklamayı değerlendiren JP Morgan, TCMB'nin faiz koridoru üst bandını 75 baz puan artırmanın yanı sıra, piyasa yapıcıların 50 baz puanlık avantajını da kaldırdığını hatırlatarak, TCMB'nin 125 baz puan etkinliğinde faiz artırımı yaptığına dikkat çekti.
PPK açıklamasının beklentilerden daha şahin geldiğini ve TCMB'nin daha fazla faiz artırımına kapıyı açık bıraktığını belirten JP Morgan, TCMB'nin TL'yi desteklemeye ve daha fazla kredibilite kaybını önlemeye kararlı göründüğünü vurguladı.
Yapılan açıklamadan TCMB'nin kurlarda istikrarı sağlamak için bazı faiz oynaklıkları düzenleyeceğinin anlaşıldığını belirten JP Morgan, faizlerde oynaklığın kredi büyümesini sınırlayıcı olabileceğini belirterek, Türk ekonomisi için 2013 ve 2014 GSYH büyüme tahminleri için geçtiğimiz günlerde yaptıkları aşağı yönlü
revizyon sonrası rahat olduklarını belirtti.
JP Morgan, Türkiye'nin dış kırılganlıkları ve enflasyonist baskılarda artış nedeniyle daha fazla parasal sıkılaştırma için potansiyel gördüklerini ve gelecek aylarda faiz koridoru üst bandında 125 baz puan, politika faizinde 100 baz puan artırım beklediklerini de vurguladı.
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)