E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJP Morgan'dan hisse portföyünü azaltın önerisi---

JP Morgan'dan hisse portföyünü azaltın önerisi

JP Morgan'dan hisse portföyünü azaltın önerisi
06 Şubat 2020 - 09:41 borsagundem.com

JP Morgan Chase & Co stratejistlerinin yazdığı raporda, piyasalar Çin'deki korona virüs sorunlarına karşı savunmasız kalabilir

JPMorgan Chase & Co.'ya göre, yatırımcılar yeni koronavirüsün ekonomik etkisi ortaya çıktıkça portföylerindeki riskten kurtulacaklar.

Nikolaos Panigirtzoglou, Marko Kolanovic ve John Normand gibi stratejistler'in yazdığı rapora göre piyasalar Çin'deki korona virüs sorunlarına karşı savunmasız kalabilir.
Notta, portföy riskinde aktif hisse ağırlıklarında % 7'den% 5'e varan bir düşüş ve şirket tahvillerinde eksi% 7'den eksi% 5'e bir artış olması önerildi.

JP Morgan, Çin'de fabrikalar yeniden açıldıkça ve daha fazla insan birbirleriyle temas ettikçe yeni korona virüs vakalarının beklenmedik bir şekilde yeniden hızlanma olasılığınıönemli ölçüde arttığını düşünüyor. Fabrikalar yeniden açılmazsa, ekonomik etkinin çok daha şiddetli olabileceği vurgulandı.

Raporda, "Fabrika yeniden açılışlarının veya yeniden açılışların gelecek haftanın ötesine herhangi bir şekilde uzamasının sonucu olarak koronavirüs vakalarında herhangi bir yeniden hızlanma piyasalar için negatif olacaktır. Bu hafta hisse senedi piyasası toparlanmasına rağmen, kısa vadeli ivmeyi takip etmekte ve geçen yılın sonunda önerdiğimiz yüksek hisse riskine geri dönmekte isteksiziz. Bunun yerine, portföyümüzün riskini taktiksel olarak daha da azaltıyoruz. " denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL KERTENKELE06 Şubat 2020 10:54

    abd borsası şişti patlayacak fakat oradan çıkacak para ondan sonra bize gelecek bizim borsamız en az 400 000 endeks olmalı idi.

  • İlaç06 Şubat 2020 10:53

    Böyle durumlarda ilaç sektörü defansif sektör. Bu yüzden ilaç stratejik sktör