E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan’dan bomba Tesla hissesi yorumu---

JP Morgan’dan bomba Tesla hissesi yorumu

JP Morgan’dan bomba Tesla hissesi yorumu
23 Temmuz 2018 - 16:14 borsagundem.com

Dünyaca ünlü yatırım bankası JP Morgan, Tesla hisselerinin yıl sonuna kadar% 40'tan fazla düşeceğini öne sürdü

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li ünlü yatırım bankası J.P. Morgan, diğer otomobil üreticilerinin elektrikli arabalarını yüksek fiyatlandırabileceklerini söyleyerek, Tesla'nın hisseleri üzerindeki zayıflık oranını analiz masasına yatırdı.

JP Morgan'a göre Tesla hisseleri yüksek fiyatlama ve artan rekabet ortamı nedeniyle bu yılın geri kalanı boyunca önemli ölçüde düşecek. Şirket analisti Ryan Brinkman, Tesla hisselerindeki kaybın yüzde 44’ü bulacağını, yıl sonunda 180 dolara düşeceğini söyledi.

Analist, şirketin ikinci çeyrek finansal rakamlarına dikkat çekti ve marj konusunda endişe duyduklarını belirtti. Tesla 2 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Haziran çeyreğinin son haftasında Model 3 otomobil üretim hedefine ulaştığını söylemişti.

YATIRIMCI GÜVENİ SARSILDI

Risk sermayesi şirketi Loup Ventures'ın yönetici ortağı olan Gene Munster’ın ise, Elon Musk'a son altı aydaki davranışının yatırımcı güvenini sarstığını açıklamak amacıyla bir mektup yazdığı ortaya çıktı.

İPTALLERİN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

ABD’li banka Needham & Co.’nın hazırladığı rapora göre, Model 3 için ön sipariş veren her 4 kişiden 1 tanesi 2020 yılını beklememek için siparişlerini iptal ediyor. İptal edenlerin sayısının yeni gelen siparişleri geride bıraktığı saptandı ve iptal sayısı geçen yıla kıyasla iki kat artış gösterdi.

Tesla sözcüsü ise CNBC’ye verdiği röportajda iptallerin siparişlerden daha fazla olduğu iddiasını yalanladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)