E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan'a göre Merkez faizi sabit tutacak---

JP Morgan'a göre Merkez faizi sabit tutacak

JP Morgan'a göre Merkez faizi sabit tutacak
25 Nisan 2017 - 12:05 borsagundem.com

JP Morgan'a göre TCMB faiz oranlarında değişiklik yapmayacak

JP Morgan göre TCMB yarın yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında faiz koridorunda bir değişikliğe gitmeyecek. Bu, gecelik borç verme faizinin yüzde 9,25, haftalık repo faizinin yüzde 8,0 ve Geç Likidite Penceresi faiz oranının yüzde 11,75 seviyesinde tutulacağı anlamına geliyor.
Yayınladığı raporda TCMB'nin gerektiğinde likiditeyi sıkılaştırmak için alan sağlamak üzere Geç Likidite Penceresi faizinde bir artırımagitmesinin kendilerinin şaşırtmayacağını belirten JP Morgan, bununla birlikte TCMB'nin bu tedbir amaçlı adımı atma ihtiyacı hissedip hissetmediğinin kuşkulu olduğunu vurguladı.
İstikrarlı likidite şartlarının da faizlerde değişiklik olmayacağı beklentilerini güvenlerini artırdığını ifade eden JP Morgan, Kasım,Ocak ve Mart'ta yapılan faiz artırımlarından bir hafta önce ağırlıklı ortalama fonlama maliyetini yukarı itecek şekilde likiditeyi sıkılaştıran TCMB'nin bu sefer ağırlıklı ortalama fonlama maliyetini yüzde 11,50 seviylesinde tuttuğuna da dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)