E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaJP Morgan'a 920 milyon dolar ceza---

JP Morgan'a 920 milyon dolar ceza

JP Morgan'a 920 milyon dolar ceza
19 Eylül 2013 - 16:15 borsagundem.com

JP Morgan, 'Londra Balinası' olarak adlandırılan bir işlemcisinin yol açtığı zarara ilişkin soruşturmada regülatörler ile uzlaşmaya vardı

JP Morgan, Londra merkezli olarak çalışan ve 'Londra Balinası' olarak adlandırılan bir işlemcisinin türev piyasalarda yaptığı hareketlerin yol açtığı 6 milyar Dolar zarara ilişkin açılan soruşturmada ABD ve İngiltere'den regülatörler ile uzlaşmaya vardı. 
SEC, Office of the Comptroller of the Currency, FED ve İngiltere'de Financial Conduct Authority ile yapılan müzakerelerde JP Morgan, FED menkul kıymet kurallarının çiğnenmesine izin verdiğini kabul etti.
JP Morgan, soruşturmanın sona erdirilmesi için regülatörler ile vardığı uzlaşma çerçevesinde 920 milyon Dolar ceza ödemeyi kabul etti. JP Morgan, 920 milyon Dolar cezadan en büyük dilimi 300 milyon
Dolar ile Office of the Comptroller of the Currency'ye ödeyecek. SEC ve FED'e 200'er milyon Dolar ödeyecek olan JP Morgan, İngiltere'den Financial Conduct Authority'ye ise 136.6 milyon GBP ödeme yapacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)