E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJP Morgan Türkiye'nin ağırlığını düşürdü---

JP Morgan Türkiye'nin ağırlığını düşürdü

JP Morgan Türkiye'nin ağırlığını düşürdü
21 Mart 2014 - 10:47 borsagundem.com

JP Morgan yerel para cinsi tahvil endeksi ağırlıklarını değiştirdi

İş Yatırım, JP Morgan tarafından yapılan ağırlık değişim kararını ve Türkiye piyasalarına etkilerini değerlendirdiği raporunda, Türk tahvillerinden 2 milyar dolarlık bir çıkış olabileceğini belirtti. Raporda şu detaylara yer verildi:

''JP Morgan’ın gelişen ülke tahvil piyasası endeksi olan GBI-EM Global Diversified endeksinde Kolombiya’nın ağırlığını %3,24’ten %8,05’e yükseltmesi sonrası Türkiye de dahil olmak üzere diğer endeks üyelerinin ağırlıkları düşürüldü. Yeniden ağırlıklandırma gerekçesi Kolombiya’nın yabancı yatırımcıların tahvil alımlarının önündeki engelleri kaldırması olarak gösterildi.
   
Buna göre Türkiye’nin endeks içindeki ağırlığı 1,19 puan düşerek %8,02’ye geriledi. Yeniden ağırlıklandırmanın bir sonucu olarak, GBI-EM endeksini takip eden bir fonun Kolombiya tahvil varlığını %4,81 artırması gerekirken, Türkiye TL tahvil varlığını %1 indirmesi gerekiyor. GBI-EM endeksini takip eden fonların büyüklüğüne bağlı olarak, yapılan hesaplamalara göre Ko-lombiya tahvil piyasasına 10 milyar dolar yabancı girişi olabilecekken, Türkiye tahvil piyasasından 2 milyar dolar yabancı fon çıkışı söz konusu olabilir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)