E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan Türk piyasaları için olumsuz---

JP Morgan Türk piyasaları için olumsuz

JP Morgan Türk piyasaları için olumsuz
29 Ocak 2014 - 11:53 borsagundem.com

JP Morgan, Türkiye için tavsiyesini 'ağırlığını azalt' olarak tekrarladı

JP Morgan bugün yayınladığı raporda Türkiye için tavsiyesini 8 Ocak tarihinden bu yana 'ağırlığını azalt' olarak koruduğunu, TCMB'nin dün yaptığı beklentilerin üzerinde faiz artırımının 2014 yılında GSYH büyüme oranında yavaşlamanın şiddetini artıracağını ve 2015'de güçlü toparlanma yaşanmasını daha az olası hale getirdiğini vurguladı. JP Morgan tavsiyesini korumasına neden olarak siyaset veya kuru değil, yavaşlayan büyüme ve çekici olmayan değerlemeleri gösterdi.
 JP Morgan, yüzde 2,5 ile yüzde 3,6 olan piyasa beklentisinin altındaki 2014 yılı GSYH büyüme oranı tahmini için risklerin aşağı yönlü olduğunu da belirtti.
JP Morgan raporunda Türkiye için 'ağırlığını azalt' tavsiyesini tekrarlarken, önümüzdeki günlerode TL'de topanlanmanın hisse senedi piyasasında bir ralli görülmesine yol açabileceğini ancak bunun tavsiyelerini değiştirmeyeceğini ifade etti.
JP Morgan, Türk şirketleri için hisse başına kar tahminlerinin 2014'te aşyağı gelmesi gerektiğini düşündüklerini belirtirken, 2015'de  çok fazla toparlanma olmayacağını da öngördü.
JP Morgan, 2014 için yüzde 5,5 olan cari işlemler açığı/GSYH tahmininin şimdi çok yüksek kalmış olabileceğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • y29 Ocak 2014 12:56

    Sıcak para ile ekonomisini çeviren ülkede yabancıların dediği olur kardeş.Boşu boşuna nefesinizi tüketmeyin.

  • rtttyavas a29 Ocak 2014 12:18

    Anladik biz bu haberin ne msj verdigini.yavas yavas artisa gececegiz o zaman

  • KEOMAA29 Ocak 2014 12:16

    FED BAŞLATTI- GEZİCİLER DÖKÜLDÜ MEYDANE- ARDINDAN PARAALEL DEVLET- DIŞ BASIN KARALAMALARI ŞİMDİDE KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARI GÖREV BAŞINDA...AMA ÜLKEMİ DEVİREMEYECEKSİNİZ. KAZDIĞINIZ KUYUDA BOĞULACAKSINIZ...

  • anonymous29 Ocak 2014 12:01

    Ama artık sizde.Faiz faiz diyodunuz arttırdık bu seferde ama büyümeyi etkileyecek bilmemne.. Nasıl olsa 3-5 ay sonra fikriniz değişir.O zaman tükürdüğünüzü yalarsınız..