E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan Trump'ın tweetlerinin piyasalara etkisini ölçecek---

JP Morgan Trump'ın tweetlerinin piyasalara etkisini ölçecek

JP Morgan Trump'ın tweetlerinin piyasalara etkisini ölçecek
09 Eylül 2019 - 08:13 borsagundem.com

JP Morgan, paylaştığı tweetlerle piyasalarda oynaklığa neden olan ABD Başkanı için kolları sıvadı. JP Morgan, Trump'ın tweetlerinin piyasaya etkisini ölçmek için endeks oluşturdu

Başta ABD-Çin ilişkileri olmak üzere birçok konuda yaptığı paylaşımlar sonrası piyasalarda oynaklığa yol açan ABD Başkanı Donald Trump'ın tweetleri mercek altında. 

JPMorgan Chase, ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı tweetlerin piyasadaki oynaklığa etkisini ölçmek çin bir endeks oluşturdu.

JP Morgan analistleri, Trump'ın attığı tweetlerin Hazine kağıtları üzerinde ciddi etkisi olması nedeniyle oluşturulan endekse "Volfefe Endeksi" adını verdiler.

10 BİN TWEETİ AŞTI

JPMorgan’ın analizine göre, cumhurbaşkanı, 2016’nın açılışından bu yana günde yaklaşık 10 tweet attı ve 2017 yılında açılmasının ardından 10.000 tweet attı. Trump’ın Twitter etkinliği, resmi açılışına gitmek için günde beş tweet’in altına düştü, ancak büyük ölçüde 2018’in sonlarından bu yana, son dört yılda en fazla tweet sayısı son aylarda gerçekleşti.

BoA DA ANKET YAYINLADI

Bank of America’daki analistler Merrill Lynch, geçtiğimiz hafta, Başkan Trump’ın tweets’in görece sıkça 9 baz puan negatif getiri görme eğiliminde olduğu günleri belirten bir not yayınladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)