E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJP Morgan, TCMB’nin faiz kararını değerlendirdi---

JP Morgan, TCMB’nin faiz kararını değerlendirdi

JP Morgan, TCMB’nin faiz kararını değerlendirdi
21 Temmuz 2022 - 23:46 borsagundem.com

JP Morgan, TCMB'nin faiz kararı hakkında yaptığı değerlendirmede, Merkez Bankası’nın karar metninde kullandığı dilde “anlamlı bir değişiklik” yapma gereği duymadığını ve faiz kararının giderek piyasayla daha az alakalı hale getirdiğini belirtti

ABD'nin önde gelen bankalarından JP Morgan, TCMB’nin politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda değiştirmeyerek yüzde 14 seviyesinde tutma kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

JP Morgan yayımladığı notta, TCMB’nin karar metninde kullandığı dilde “anlamlı bir değişiklik” yapma gereği duymadığını ve para politikası kararlarının giderek daha az piyasayla alakalı hale getirdiğini belirtti.

TCMB’nin karar metninde, ortodoks bir şekilde para politikasını sıkılaştırma hedefi olmadığını bir kez daha teyit ettiğini vurgulayan JP Morgan, “Merkez Bankası enflasyonla mücadelede etkinliği kanaatimizce şüpheli olan makroihtiyati tedbirlere devam edecektir.” dedi.

Diğer taraftan yazıda, enflasyondaki istikrarlı artış ve beklentilerdeki kötüleşme göz önüne alındığında, politika faizinin reel olarak daha da negatif hale geldiği belirtildi.

TCMB'nin güvercin duruşunda herhangi bir değişiklik göstermediğinin altını çizen JP Morgan, bu ayki karar metninde tek anlamlı değişikliğin artan küresel durgunluk risklerine atıfta bulunulması olduğunu söyledi.

Dinamik Yatırım MB faiz kararını analiz masasına yatırdı

 

ECB faizi 50 baz puan artırdı

 

Faiz kararı sonrası dolarda son durum

 

TCMB faizi sabit bıraktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk22 Temmuz 2022 11:21

    Bop projesi adım adım yürütülüyor.

  • acacu22 Temmuz 2022 10:23

    Koskoca Jp Morgan başka işiniz mi yok? Böyle bir değerlendirmeyi yapmak için harcadığınız zamana bile yazık. Kendi ülkesindeki ekonomistlerin bile ilgilenmediği bir merkez bankası neticede.

  • E.g.22 Temmuz 2022 09:54

    MERKEZ BANKAMIZ TEMMUZ ENFLASYONU AÇIKLANDIKTAN SONRA İSTEMESE DE POLİTİKA FAİZİNİ BİRKAÇ PUAN ARTTIRMAK ZORUNDA KALACAKTIR

  • Mucise Reis : )22 Temmuz 2022 09:32

    Faziler yüzde 14  :D eee sabit sabit gittik eee.. reel piyasada böyle bir faiz gören varmı ? yüzde 23,50 ile mevduat var .... kim üretir bu faiz geliri var iken ? abd ve avrupa faizleri arttırdıkça zaten paraları derğelenecek Tl eriyecek. bu denklemde bile sabit tutma ile bu olacak.