E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan, Merkez'den faiz artışı bekliyor---

JP Morgan, Merkez'den faiz artışı bekliyor

JP Morgan, Merkez'den faiz artışı bekliyor
05 Haziran 2018 - 16:28 borsagundem.com

JP Morgan, TCMB'den 50 baz puan faiz artırımı bekliyor

JP Morgan, fiyat dinamiklerinde keskin kötüleşme, devam eden kredibilite problemleri ve ısrarcı piyasa oynaklığına bağlı olarak TCMB üzerinde para politikasını daha da sıkılaştırması yönünde baskının arttığını bildirdi.
TCMB'nin bu sabah yayınladığı Mayıs ayı enflasyon raporunun Banka'nın piyasa dinamiklerinde kötüleşmedin oldukça farkında olduğunu gösterdiğini belirten JP Morgan, "Rapordaki şahin dil, TCMB'nin enflasyon ile mücadelede zaman kaybetmek istemediğine işaret ediyor" dedi. "Bunun sonucu olarak Temmuz ayı için 100 baz puan olarak ifade ettiğimiz faiz artırımı beklentimizin yarısını Perşembe günkü toplantıya çekiyoruz" ifadelerini kullanan JP Morgan, TCMB'nin Perşembe günü 1 hafta vadeli repo faizini 50 baz puan yükselterek yüzde 17,00'a çekeceğini tahmin etti. JP Morgan, TCMB'nin faiz açıklamasında anlamlı bir değişiklik beklemediklerini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berk06 Haziran 2018 09:16

    Okie gercekleri yazmissin hem seni kiskanirlar hemde bu

  • Okie Dokie05 Haziran 2018 16:32

    Hayatta faiz kadar güzel bir şey yok. 1 milyon TL param var. Her ay kılçıksız 12bin TL faiz alırım. O parayı da güzel kızlarla yerim. Asgari ücretli de 1500 TL için bir ay çalışıp dursun. O para benim jeep'imin deposunu bir zor fuller. Allah beni ve jeep'imi korusun. amen.

  • Borsacı 06 Haziran 2018 00:24

    Hayat sana güzel ozaman :)

  • mehmet yılmaz05 Haziran 2018 23:54

    salyangozu fazla kaçırmışın.