E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan, gelişen piyasalar raporunu yayınladı---

JP Morgan, gelişen piyasalar raporunu yayınladı

JP Morgan, gelişen piyasalar raporunu yayınladı
08 Ekim 2021 - 18:14 borsagundem.com

JP Morgan, gelişen piyasalar için tavsiyelerini güncelledi. Rapora göre Türk borsası için tavsiye 'nötr' olarak açıklandı.

Kuruluşun dün tarihli raporunda yerel piyasa stratejisinde Türkiye  tahvilleri ve kuru için tavsiye "eşit ağırlık" olarak belirtildi.

Değerlendirmede Türkiye için 2021 yılı sonu enflasyon beklentisinin yüzde 15,5'ten yüzde 16,7'ye çıktığı vurgulanırken kararın TCMB faiz indiriminden  çok yüksek enflasyonundan kaynaklandığı ifade edildi.

2022 yılı enflasyon beklentisi de yüzde 11,5'ten yüzde 14,5'e yükseltildi. TCMB'nin yeni faiz indirimlerinin de muhtemel olduğuna dikkat çekildi.

Raporda Türkiye hisse senedi piyasaları için tavsiyenin nötr olduğu bilgisi de verildi. Hisse senedi piyasaları konusunda, "Kural  merkezli politikalar zorlandığında vaka riskleri ortaya çıkar. Türkiye'de ihracatçı şirketleri yerellere tercih ediyoruz. Artan vaka sayıları turizm için risk" yorumu yapıldı.

JP Morgan Türkiye'de bu yıl yüzde 8,4, gelecek yıl yüzde 3,4 büyüme öngördü. Ülkenin potansiyel büyüme hızını ise yüzde 3,8 tahmin ettiğini aktardı. Gösterge faizi 4. çeyrekte yüzde 18,0, 2022 ilk çeyrekte yüzde 16,50, 2022  ikici çeyrekten gelecek yıl sonuna kadar ise yüzde 15,0 hesapladığını  kaydetti.

Raporda Türkiye'de devam eden mali disiplinin ise rahatlatıcı olduğu belirtildi.

Borsa İstanbul'da kur baskısı

Koza Holding'de yeni CEO ataması

Brent sonrası, ABD petrolü de yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANDAS:)08 Ekim 2021 18:33

    LAN GTUMLE GULUYORUM BU KURUMLARA ARTIK...FK SI 30LARDA OLAN BATMIS ABD BORSASINI PAZARLA , TRDE DOLAR PAZARLA DUNYADA ISE ALTINI GUMUSU BASKILA:) HAYATINIZ YALAN VE HIRSIZLIK...YOK OLACAKSINIZ

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ09 Ekim 2021 11:15

    pek senin yorumlarını sevmem fakat ender olumlu buldum.2008 krizinde bunlar millete hisse alın alın dediler bir günde 400 milyarlık hisseyi satıp israile havale etmedilermi.bizim nasıl olurda notumuz afrika ülkeleri ile aynı olur.bunlar abd nin ekonomik savasında kullandıkları güvenilir olmayan satılmış kurumlarından bir tanesi.umarım bir kaç güçlü sanayi ürünleri daha yapar isek bunlara geçireceğiz.uçak, hava savunma sistemi tüm otomobil ve araçlar vs.vs.