E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJP morgan dolardaki ralliye işaret etti---

JP morgan dolardaki ralliye işaret etti

JP morgan dolardaki ralliye işaret etti
15 Kasım 2015 - 12:32 borsagundem.com

JP Morgan faiz artışı sonrası dolardaki rallinin 6 ay sürebileceğini öngördü

JP Morgan Chase Fed'den beklendiği gibi Aralık toplantısında faiz artışı olması halinde dolardaki rallinin 6 ay daha sürebileceği tahmininde bulundu. 

JP Morgan Londra döviz birimi müdürü John Normand para biriminin gelecek yılın ortalarında zirve yapacağını öngördü. 

Dünyanın en büyük döviz işlemcilerinden olan JP Morgan'ın yanı sıra Deutsche Bank ve Barclays de doların para politikasındaki sıkılaşmayla birlikte yükselmesini bekliyor. 

Para birimi ABD'deki 271 binlik güçlü tarım dışı istihdam verisiyle bu ay yaklaşık %1.6 değerlendi. Dolar Çin ekonomisindeki dalgalanmalar ve yetersiz ABD verilerinin etkisiyle geçen 6 ayda kayıp ve kazançlar arasında gidip geldi. 

New York Fed Başkanı William C. Dudley 12 Kasım'daki açıklamasında faiz artırımı için gerekli şartların yakın zamanda tatmin edici olacağını söylemiş ve "Faiz artışı hızının kademeli olmasını bekliyorum' ifadesini kullanmıştı. 

U.S. Bank Wealth Management'tan Dan Heckman doların hala yükseliş trendinde olduğunu söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci16 Kasım 2015 06:39

    dolar 2.8in altına düsmez bir daha. bundan sonra da her yıl enflasyon kadar ekleyerek gider.3.10, 3.40...

  • KARTALY32316 Kasım 2015 03:09

    BU ÜLKENİN EKONOMİSİ ARTIK %100 ABD VE BATILI EKONOMİLERE ENTEKRELİ DEĞİL....HAA BUNUDA O AKILSIZ TECRÜBESİZ BİLGİSİZLİĞİNİZE BİLGİ EDİNİN

  • KARTALY32316 Kasım 2015 03:05

    USDTRY BAZ ALINDIĞINDA DESTEKLER ZAYIF AMA DİRENÇLER HARİKA...DOLAR MANYAĞI OLMUŞ BANKALAR..İSTERMİSİN

  • KARTALY32316 Kasım 2015 03:02

    ZATEN 2012 YILINDAN BU GÜNE KADAR GİRDİĞİM İDDİALARİN KARŞILIĞI BAHİSLERİ ALSAYDIM TÜRKİYENİN SAYILI ZENGİNLERİ ARASINDA YER ALIRDIM SANIRIM..SENİN KADAR BİLGİSİZ TECRÜBESİZ KERİZ YATIRIMCI AKABİNDE BU TC EKONOMİSİNDE EKONOMİST ÇOOOKK VAR

  • KARTALY32316 Kasım 2015 03:02

    ZATEN 2012 YILINDAN BU GÜNE KADAR GİRDİĞİM BAHİSLERİ ALSAYDIM TÜRKİYENİN SAYILI ZENGİNLERİ ARASINDA YER ALIRDIM SANIRIM..SENİN KADAR BİLGİSİZ TECRÜBESİZ KERİZ YATIRIMCI AKABİNDE BU TC EKONOMİSİNDE EKONOMİST ÇOOOKK VAR

  • KARTALY32316 Kasım 2015 02:59

    YILMAZ.SENLE İDDİA EDELİM.DOLARDA BEKLENEN RALLİ ARTIK HİÇBİR ZAMAN OLMAYACAK.ORTA .UZUN VADEDE HEDEF 2.21....2.21 TEST EDİLİRSE 100 BİN DOLAR ALIRIM

  • YILMAZZ16 Kasım 2015 02:49

    JP MORGANIN ANALİZİ;Dünyanın yeniden keşfi değil,2016 yılı ve ondan sonraki dönem çalkantılı olacaktır,,dünya ekonomisindeki gidişata ek olarak özellikle Brent petrolde 125 Dolar varil fiyatıyla ekonomik yapı oluşturan ortadoğu ülkeleri,geçtiğimiz bir yıldan bu yana aynı ekonomik yapıyı ortalama 46 dolarlık varil fiyatıyla sürdürüyor..! geçmişte meydana gelen krizlerden petrol sayesinde çok fazla etkilenmeyen petrol üreticisi ülkeler şuanki petrol geliri ile aynı avantajlı duruma sahip değiller..Dikkate alınması gereken bu tabloyu dile getiren ekonomistler göremiyoruz.!''''patlak verdiğinde yorum yapanları bolca göreceğimiz kesin.:)))''' petrol üreten ülkelerde ciddi ekonomik sıkıntılar oluşma ihtimali nerdeyse üçte bir düşen petrol gelirleri nedeniyle oldukça yüksek bir ihtimal ve bu ihtimal hem gelişmekte olan ülkeler için hemde uzakdoğu ekonomisi adına FED in faiz artışlarına başlamasıyla birlikte altının ons fiyatının 950 dolarlara inmesi ve dolarda ralliye neden olması kaçınılmaz bir gerçektir.!!

  • sadece 1+3 yılda penaltı çekiyorlar ok...16 Kasım 2015 00:46

    ee bizlere boşuna öğretmemişler.eşeğe altın semer takmışlar eşek gene aynı eşek..bu ülkenin yabancı hisse senedi portföyü %kaç.parasal genişleme baz alındığında yabancı oranı kaç günümüz baz alındığında.ekonomik tetikçiler çıkış yapıyor ,parasal genişleme baz alındığında para girişi oluyor.dönme dolap gibi şerefsizim..kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez misali..bu ülkenin ekonomisi her daim opsayt.

  • nah alırsınız hisseleri..16 Kasım 2015 00:40

    isterseniz araştırın yerli piyasadan abd ekonomisini kimlerin paraçıkları çıkış yaptı parasal genişleme baz alındığında yabancı ortakların sermayelari.aslında bunların ortaklıkları iptal edilmeli.

  • tiyo isteyenlere16 Kasım 2015 00:21

    şu abd nin las vegas kumarhanelerinde işler nasıl öğrenin.işler iyi ise bu ekonomi süper..işler kötü ise ekonomi de dikkat etmek gerek.

  • :((16 Kasım 2015 00:17

    bu dolar 3.20 seviyesini kırmaz.borsada dip seviyesi zaten belli.önemli olan tahvil piyasası ve emtiyalar

  • ...:))..keriz çok16 Kasım 2015 00:15

    zaten gelişmekte olan ülkelerde fazla para yok......yabancı sermayedarların parası cıktı yerine fed in paracıkları giriş yaptı zaten bu para çıkışı abd faizlerini eksi seviyeye cekti.tabiyki eurusd paritesi dail

  • keriz olmak gerek16 Kasım 2015 00:12

    dolarda ralli olmayacak tam tersi borsada olacak.sermaye araçlarının döngü ve çarkları baz alındığında olaki faiz artırımında borsada değer kaybı olur dövizde ise değerlenme olursa bir sonraki trentler baz alındığında fed in parasal genişlemesi vs vs para cıkışı(yani paranın abd ye dönüşü çok karlı olacak.tabiyki gelişmekte olan bazı ekonomiler ayvayı yıyecek.fed in faiz arttırımı baz alındığında kesinlikle borsada panik satış ve dövizde panik alım yapmayın.her daim bir sonraki bekleti önemlidir