E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJP Morgan: Bitcoin sığınılacak kötü bir liman---

JP Morgan: Bitcoin sığınılacak kötü bir liman

JP Morgan: Bitcoin sığınılacak kötü bir liman
19 Şubat 2021 - 16:14 borsagundem.com

Kripto paralarla ilgili yüksek fiyat tahminlerinde bulunun JP Morgan analistleri son dönemdeki fiyat hareketlerinden sonra fikir değiştirdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen yatırım bankalarından JP Morgan, son dönemde rekor yükselişlere imza atan kripto para Bitcoin’in tahvillerdeki olası düşüşe karşı sığınılacak "kötü bir liman" olduğunu savundu.

JP Morgan analistleri, kripto paranın mevcut fiyatının, öngörülerinden çok daha yüksek olduğunun altını çizdi. Bitcoin’in ana akım tarafından benimsenmesinin döngüsel varlıklarla olan ilişkisini artırdığını belirten JP Morgan uzmanları, bunun da portföyü Bitcoin ile çeşitlendirmenin faydalarını azalttığını söyledi.

Cuma günü 51 bin 116 dolar seviyesinden el değiştiren dünyanın en ünlü sanal para birimi, geçen çarşamba 52 bin 640 dolar seviyesinden işlem görerek rekora imza atmıştı.

Ay başından beri yaşanan yüzde 45'lik değer kazancında Tesla, Mastercard ve BNY Mellon gibi şirketlerin gerçekleştirdiği alımlar önemli rol oynamıştı. Fakat birçok yatırımcı çok değişken ve kurallara tabi olmayan para birimine şüpheyle bakıyor.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk perşembe günü Bitcoin sahibi olmanın nakit tutmaktan "biraz daha iyi" olduğunu söyledi. Tesla’nın kısa süre önce yaptığı 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alımını savunması ise dijital para birimine olan ana akım ilgiyi yeniden ateşlemişti.

Bitcoin ve Ethereum’un ardından ilk üçe girdi!

 

Dolarda 2012’den beri en uzun düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)