E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan 13 milyar dolarlık tahvil sattı---

JP Morgan 13 milyar dolarlık tahvil sattı

JP Morgan 13 milyar dolarlık tahvil sattı
16 Nisan 2021 - 11:40 borsagundem.com

ABD piyasalarındaki düşük faizlerden yararlanmayı hedefleyen banka tek kalemde yapılan en büyük tahvil ihracını gerçekleştirdi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan Chase & Co. perşembe günü, bir bankanın şimdiye kadarki en büyük anlaşması olan 13 milyar dolarlık tahvil satışı gerçekleştirdi. Bank, Federal Rezerv'in (Fed) izin vermesinden sonra sermayesini artırmak için son yılların en ucuz borçlanma maliyetlerinden yararlanmayı hedefledi.

Bankanın şimdiye kadarki en başarılı çeyreğini takip eden anlaşma, kurumsal borçlular hazine tahvillerine kıyasla makul bir prim sağlayan yüksek borç talebi görmeye devam ederken piyasaya çıktı. Konuyla ilgili bilgisi olan bir kişiye göre, sipariş defterleri yaklaşık 26 milyar dolara çıktı ve JPMorgan'ın borcun faizini başlangıçta sunduğu nispeten yüksek spreadlerden daha aşağı indirmesine imkan verdi.

Bloomberg Intelligence analisti Arnold Kakuda'ya göre bu jumbo teklif, bankalar için yasal düzenlemelerde son zamanlarda yapılan değişikliklerle ilgili olabilir.

Hazine likiditesi Mart 2020'de ortadan kalktı. Buna karşılık, Fed bankalara ek kaldıraç oranlarını hesaplarken hazine tahvillerini veya mevduatları hesaba katmak zorunda olmadıklarını söyledi, bu da onlara varlıklarını yedeklemek için ne kadar sermaye ayıracaklarını söylüyor. Bu muafiyet iki hafta önce ortadan kalktı.

Kakuda, bankaların hazine tahvillerini satma veya sermaye ekleme ihtiyacı durumunda kaldığını ve JPMorgan'ın teminatsız borç satışının toplam zarar karşılama kapasitesini veya gereksinimlerini karşılamasına ve oranı yeniden dengeye getirmesine yardımcı olacağını söyledi.

Banka çarşamba günü bir şeyler yapacağının işaretini vermişti. Finans Direktörü Jennifer Piepszak, analistlere, "gereksinimleri yönetmek için kaldıraçlarımız var ve yapacağız" dedi. Şirket perşembe günü daha fazla yorum yapmayı reddetti.

JP Morgan, Bitcoin'deki hedef fiyatını düşürdü

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, JPMorgan, bugünkü satış dahil olmak üzere, bu yıl ABD tahvil piyasasında toplam 22 milyar dolarlık artış gerçekleştirmiş oldu.

CreditSights'ta kıdemli bir analist olan Jesse Rosenthal, “Bankalar her zaman ağır ihraççılar olacaklar ve bu da özellikle finansman hala çok ucuzken piyasalara ulaşmak için belirli bir fırsat sağlıyor” dedi.

Beş bölümlük teklifin en uzun kısmı olan 31 yıllık menkul kıymet, özel bir işlemi tartışırken kimliğinin belirtilmemesini isteyen kişiye göre hazine tahvillerinin 107 baz puan üzerinde getiri sağlayacak. Satış, sabit gelir, döviz ve emtia ticareti gelirlerinde % 15 artış ve kredi rezervlerinden 5,2 milyar dolarlık bir serbest bırakma dahil olmak üzere güçlü ilk çeyrek kazançlarını takip ediyor. Rakip Goldman Sachs Group Inc. de perşembe günü tahvil satışı gerçekleştirdi.

Bir bankanın önceki en büyük tahvil satışı da

ABD'nin 10 yıllık devlet tahvili faizi yüzde 1,53'e kadar düştü

 

Enflasyon, tahvil, altın senaryosu

 

Nisan 2020'de 10 milyar dolarlık ihraç ile yine JPMorgan'dan gelmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)