E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJosep Borrell’in danışmanından Türkiye'ye yaptırım açıklaması---

Josep Borrell’in danışmanından Türkiye'ye yaptırım açıklaması

Josep Borrell’in danışmanından Türkiye'ye yaptırım açıklaması
20 Eylül 2020 - 13:32 borsagundem.com

Josep Borrell’in danışmanı Daniela Schwarzer AB’nin şu aşamada Türkiye’ye karşı geniş çaplı ve kapsamlı bir yaptırım aşamasında olmadığını söyledi

Avrupa Birliği (AB) Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in danışmanı Daniela Schwarzer, Doğu Akdeniz’deki kriz yüzünden AB’nin Türkiye’ye yaptırım uygulamada aceleci davranmasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

Aynı zamanda Almanya Dış İlişkiler Konseyi Direktörü görevini yürüten Schwarzer, Yunan basınına verdiği özel demeçte, Türkiye'ye karşı yaptırımların erken uygulanması tehlikesinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ve arabuluculuk çabalarına bir şans daha verilmesi gerektiğini savundu.

Yaptırım konusunun bir çok açıdan “karmaşık” olduğunu ifade eden Schwarzer, olası yaptırımların gerekip gerekmediği, ne ölçüde, hangi şartlar altında ve hangi şartlar altında kaldırılmaları gerektiği sorularının yanıtlarının kolay olmadığı görüşünü dile getirdi.


Alman uzman, AB’nin şu aşamada Türkiye’ye karşı geniş çaplı ve kapsamlı bir yaptırım aşamasında olmadığını söyledi.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunu “oldukça karmaşık” olarak niteleyen Schwarzer, Ankara’ya gerginliği azaltma yönünde adımlar atması halinde AB’nin bunu net bir diyalog önerisiyle dengelemesi gerektiğini söyledi.

AB'de krizi yönetmek için doğru araçlar konusunda anlaşmazlık var

Alman uzman, AB içinde büyük ölçüde sorunun ortak analizinin yapıldığını ancak krizi yönetmek için doğru araçlar konusunda anlaşmazlıkların bulunduğu belirtti.

Türkiye’nin askeri gücünü kullanarak bölgedeki etkisini artırma girişimini AB’nin ciddiye alması gerektiğini kaydeden Schwarzer, bununla birlikte, Türkiye’nin göç politikası konusunda AB’nin önemli bir ortağı olduğunu ve Ankara ile Brüksel arasında güçlü ekonomik ilişkiler bulunduğunu kaydetti.


Schwarzer, Almanya’daki Türk nüfusuna da atıfta bulunarak, bu konunun iç politikada Berlin için önemli bir unsur olduğunu hatırlattı.

AB’nin Kuzey Afrika Ortadoğu’da şu ana kadar pasif bir tutum izlediğini ve ABD’nin giderek istikrarsızlaşan bu bölgelerden çekilmesiyle güç boşluğunu Rusya ve Türkiye’nin doldurmaya çalıştığını kaydeden Schwarzer, Fransa’nın Doğu Akdeniz’de tarihsel bağlantıları ve Almanya kadar Türkiye’ye yakın olmaması yüzünden bölgede askeri gücünü göstermeye daha fazla yatkın olduğu görüşünü dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cabbar21 Eylül 2020 08:51

    başlık hatalı. çoğu insan başlık haberlerini okuyup geçiyor onu düzeltin. 

  • Osman21 Eylül 2020 00:49

    Türkiye Avrupanın uzak - doğu karakolu görevini yapıyor.Türkiye olmasaydı 5 milyon Suriyeli avrupaya girmişti.İyilik yap kötülük bul dedikleri bu olsa gerek.Türkiye gibi soyu sopu belli tarihi şanlı olaylarla dolu bir ülkeyi birliğe almadılar.Birinci dünya savaşı Almanlarla aynı safdaydık.Bunlar unutuldu.Soykırıma uğrayan Yahudileri Osmanlı korudu bunlar unutuldu.Bir çok arab ülkesi Osmanlı korumasında yüzlerce yıl yaşadı , bunlar unutuldı….. saymakla bitmez.

  • ZEKERİYE ZİRVETAKI20 Eylül 2020 22:27

    O bayrağı bir gün AB nin kalbine dikeceğiz merak etmeyin.

  • r21 Eylül 2020 10:33

    Sen mi görecen, çocun mu? cocunun cocu mu? onun torunu mu? : )) hangi gün 2553  2571 mi :D tarihde ver :D laf salatası

  • Lale20 Eylül 2020 21:44

    Yapamazlar tabi tam dışa bağımlı Türkiyeye satacak çok malları var. Kendi kendimize yetemediğimiz için onlara gebeyiz.

  • Şemsi21 Eylül 2020 00:33

    80 milyonluk müşteriyi hiçe sayamazlar. Müşteriyi kaçırmayıp anlaşma yolu ararlar. Biz onlar için sadece mallarını satacak alıcıyız.

  • HÜLYA KOBALT20 Eylül 2020 21:11

    Demek ki doğru yoldayız.adete çılğına döndüler.bunların yaptıklarını bizler yaptıkca ve oyunlarını bozdukca adeta çıldırdılar.

  • Osman 20 Eylül 2020 17:55

    Onların doları varsa bizimde papucumuz var. Atarız kafalarına papucu yalın ayak gezeriz.

  • Ali20 Eylül 2020 16:32

    Kendi araba veya beyaz eşya ve diğer fabrikalarına mı yaptırım yapacaklar. Avrupaya sattığımız malların yuzde 90 nı zaten avrupalıların kendi ucuza üretip avrupada sattığı mallar. Gerisi domates felandır zaten.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU20 Eylül 2020 15:22

    bizlerde ab ülkelerine boğazları kapatırız.

  • muck)20 Eylül 2020 14:04

     bizim gelirimiz Euro değil ki ? yaptırım olsa ne olacak ? biz TL maaş alıyoruz. Bizi etkilemez sizin ambargonuz.

  • Yaptırımmışşş20 Eylül 2020 15:04

    Köprü tünel hastane postane vs garantileride eur değil dolar dolayısı ile bizi etkilemez yaptırımları,eur kullanmıyoruz dolar daha iyi hep garantilerimiz dolar üzerinden.Kendinize yaparsınız ancak.