E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJohnson, Ukrayna parlamentosuna seslendi: 'Putin efsanesine' son verdiniz---

Johnson, Ukrayna parlamentosuna seslendi: 'Putin efsanesine' son verdiniz

Johnson, Ukrayna parlamentosuna seslendi: 'Putin efsanesine' son verdiniz
03 Mayıs 2022 - 22:05 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Ukrayna Parlamentosuna seslendi. Putin'in yenilmez olduğu efsanesine son verildiğini söyleyen Johnson, "Askeri tarihiniz ve ülkenizin tarihindeki en görkemli bölümlerden birini yazdınız" dedi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, video konferansla Ukrayna parlamentosuna seslendi, "Putin'in yenilmez olduğu efsanesine son verdiniz" dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüşen Rusya lideri Putin ise Batı'nın yaptırımlarının petrol ve gıda fiyatlarının artmasına neden olduğunu söyledi.

Winston Churchill'in 1940 yılında İngiltere parlamentosuna yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Johnson, bu sizin en iyi saatlerinizdi diye konuştu.

Ukrayna parlamentosuna seslenen ilk batılı lider olan İngiltere başbakanı Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı işgali sonrasında Batının tutumunu eleştirdi. Johnson, "O zaman Vladimir Putin'e getirmemiz gereken yaptırımları toplu olarak uygulamayı başaramadık. Aynı hatayı tekrar yapamayız." dedi.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski ise dünya liderlerine Rusya'ya yönelik petrol ve doğalgaz ambargosu çağrısında bulundu..

PUTİN: MÜZAKEREYE HAZIRIZ

Fransa Devlet Başkanı Macron ile telefonda Görüşen Rusya lideri Vladimir Putin ise Moskova'nın Ukrayna ile müzakerelere hazır olduğunu söyledi.

Görüşmelerin şimdiye kadar sonuçsuz kalması konusunda Kiev'i suçlayan Putin, küresel petrol ve gıda fiyatlarındaki artış için de batının yaptırımlarını sorumlu tuttu.

Görüşmede Putin'e ateşkes çağrısı yapan Macron ise "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin daimi üyesi olan Rusya uluslararası sorumluluklarını yerine getirmeli" ifadelerini kullandı.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Ukrayna'daki durumu görüşmek için Moskova'ya giderek Putin ile bir araya gelmek istediğini söyledi. İtalyan medyasına konuşan Papa, Mart ayında ilettiği görüşme talebine Putin'den henüz yanıt gelmediğini vurguladı.

Putin'le ilgili şok iddia: Ülkeyi devretti

 

Macron ve Putin telefonda görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • öneri güleni04 Mayıs 2022 18:08

    sen ne kadar da bize benziyon boris abi . işin gücün gaz vermek . ver gazı ver gazı gitsin 😉

  • Mucise Reis ;)04 Mayıs 2022 08:54

    Ukraynayı masaya oturmasın istiyorlar. Ukrayna savaş. toprakların için savaş. Rusya ile topraklarını kurtarana kadar savaş aragazı bunlar. Rusya yıpransın, savaş sürsün istiyorlar. İngilterenin etrafındaki en büyük tehdit rusya. sömürgelerinin en büyük tehdidi rusya. o bakımdan bu açıklamalar çok normal.Ukraynalıların problemlerini çözmesi savaşı ateşkes bölgelerine çekip devam etmesi dana makul olur bence. Ukrayna bölgesel savaşa gidecek biçimde arada sırada masada buluşmalı. Kazanılmış ve kaybedilmiş bölgelerini haritada çizip, gücünü toplayıp şansını bir kaç deneme yapabilir. Rusya beliki Napolyon ve Hitler karşısındaki şehir mevzilerini kurup içine yerleşecek. SSCB tarihi Bolşevik tarihi şehir savaş savunmalarını  deneyecek.

  • baran03 Mayıs 2022 23:23

    No no no   You were wrong Mr. Johnson!  

  • rıza03 Mayıs 2022 22:59

    nasıl son vermişler. Boris algı yapıyor.

  • Eu03 Mayıs 2022 22:44

    Sayın Putini hiç tanımadınız. Abd ve Ab kendi sonunu getiyor.

  • hım04 Mayıs 2022 09:57

    Sankt peterburg serserisi  sayın putin her şeyi ve herkesi abartmayı sever sark düşüncesi