E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJim Rogers'tan Fed için kritik tahmin---

Jim Rogers'tan Fed için kritik tahmin

Jim Rogers'tan Fed için kritik tahmin
21 Mart 2018 - 16:18 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Jim Rogers ayı piyasası olacağını, Fed'in gelecek yıl faiz indirmesi gereken bir döneme gireceğini öngördü

Yatırımcı Jim Rogers Bloomberg HT'deki Akıllı Para programında Açıl Sezen'in sorularını yanıtladı. Rogers Fed'in yılın geri kalanında sorunlar çıkınca faiz artışlarını durduracağını, gelecek sene de piyasaların kötü gideceğini ve Fed'in faiz oranlarını indireceğini öngördü.

ABD Borsasının 9 yıldır yükseldiğini, bunun alışılmış bir şey olmadığını belirten Rogers "Artık düzeltme vakti geldi. Bu ticaret savaşından mı, faiz oranlarından mı gelir bilmiyoruz ama piyasa düzeltme için bir yol bulacaktır.." diye konuştu.

Rogers "ABD faiz oranlarını bir süre arttıracak, gelecek sene piyasalarda sorun olacak. Bunu görünce faiz oranlarını düşürüp paniği azaltmaya çalışacaklar. Artık ciddi bir ayı piyasasının vakti geldi" ifadesini kullandı.

Gelişen piyasaları nasıl görüyorsunuz sorusuna ise Rogers "ABD ve Avrupa'da ayı piyasasına girilirse gelişen piyasalar da buna katılacaktır. Merkez Bankalarının hatalarının bedelini hepimiz ödeyeceğiz" yanıtını verdi.

TÜRKİYE PİYASALARI

Türkiye'nin son dönemdeki negatif ayrışması sorulduğunda Rogers "Türkiye'deki durumun bir kısmı komşularınızdan kaynaklanıyor. Bu yüzden Türkiye piyasaları çok iyi gitmiyor. İyi haberse, piyasalar çok fazla yukarı çıkmadığı için bir sıkıntı olduğunda diğer ülkeler kadar çok sorun yaşamayacaksınız." dedi.

Merkez Bankaları'nın güven kaybetmeye başladığını ifade eden Rogers, bir sonraki ayı piyasasında Merkez Bakalarına ciddi şekilde güven kaybı olacağını öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)