E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJim Rogers altın ve merkez bankaları için uyardı ---

Jim Rogers altın ve merkez bankaları için uyardı

Jim Rogers altın ve merkez bankaları için uyardı
16 Kasım 2014 - 17:42 borsagundem.com

Yatırım gurusu Jim Rogers, özel röportajda piyasalarda yakın zamanda kötü günlerin yaşanacağına işaret etti.

Yatırım gurusu Jim Rogers, Business Insider sitesiyle yaptığı özel röportajda, piyasaları kötü günlerin beklediğini söyledi. Uzun zamandır küresel borsaların ayı piyasasına gireceği yönünde tahminlerde bulunan Rogers, son zamanlarda ABD borsalarındaki düşüşle ilgili şöyle konuştu: "Piyasalarda diyelim yüzde 13-23 arasındaki bir düşüş yaşandı, tam bilmeyiz ne kadar olacağını ama o durumda ABD Merkez Bankası Fed panikleyecek. Bildikleri tek şeyi yapıp, ellerinde yüklü parayla gelecek. Bu para borsalara gidecek ve borsalarda rekorlar görülecek. Bunun tam olarak ne zaman gerçekleşeceğine dair net bir şey diyemem" dedi.
 
BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEĞİZ
 
Rogers, merkez bankalarının para basmalarının bedelinin ağır ödeneceği yönündeki söylemini de yineledi. Ünlü yatırımcı, "Yeniden ekonomide kötü günlerin yaşandığı dönemlere giriyoruz. Gelecek sefer daha öncekilerden beter olacak çünkü tarihte ilk kez tüm merkez bankaları para basıyor. Piyasada yapay bir likidite okyanusu var ama bu bir gün kuruyacak ve bütün bunların bedelini ağır bir şekilde ödeyeceğiz" diye devam etti.
 
ALTIDA ALIŞILMIŞIN DIŞINDA DÜZELTME OLABİLİR
 
Rogers, röportajında emtiada alım fırsatı olup olmadığıyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi: "Şeker için, pirinç için belki. Benim altın, gümüş yatırımlarım var. Uzun zamandır ikisinden de alım yapmadım. Altın son on iki yılda her yıl yükseldi sadece geçen yıl hariç. Bu alışılmışın dışında bir şey. Altında düzeltmenin de alışılmışın dışında olmasını bekliyorum. Altının onsunun 960 dolara kadar gerilediğini görebiliriz. Önümüzdeki bir kaç yıl daha altın ve gümüş alma için fırsat olduğuna işaret ediyorum" dedi.
 
HERKES ÇİNCE ÖĞRENSİN
 
Özel yaşamı hakkında da konuşan Rogers, kızları ve Singapur'daki hayatından da bahsetti. Rogers, Singapur'a özel bir ilgi duyduğunu ve bu yüzden oraya taşındığını iki kızının da Çin'de öğrendiğini söyledi ve önümüzdeki yıllarda en fazla konuşulan dillerden biri olacağından, herkesin Çince öğrenmesi gerektiğini ifade etti. 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)