E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJim Cramer: İkinci dalgada doğru yatırım “evde kal hisseleri”---

Jim Cramer: İkinci dalgada doğru yatırım “evde kal hisseleri”

Jim Cramer: İkinci dalgada doğru yatırım “evde kal hisseleri”
22 Eylül 2020 - 16:54 borsagundem.com

Jim Cramer, “evde kal alımlarının” korona virüsle ilgili endişeler artarken geri döndüğünü söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Jim Cramer pazartesi günü yaptığı açıklamada, yatırımcıların uzun süreli “evde kal ekonomisinde” başarı gösteren şirketlerin hisselerini alması gerektiğini söyledi. Cramer ABD’de ve diğer ülkelerde korona virüs cephesinde endişe verici gelişmeler yaşandığını ve “evde kal ekonomisinin” geri döndüğünü söyledi.

Cnbc’de “Mad Money” isimli programın sunuculuğunu yapan Cramer, özellikle Avrupa ülkelerinde yükselişe geçen korona virüs vakalarına dikkati çekerek, İngiltere’de yürürlüğe konulan ekonomik kısıtlamaların, ABD’de olacakların bir habercisi olduğunu öne sürdü.

Ancak bu sefer, Cramer yatırımcıların “daha seçici” olması gerektiğini söyledi. Evde kal hisselerine olan yönelim, pazartesi günü piyasalarda kendini gösterdi. Dow Jones Industrial Average  500 puandan fazla düştü ve bu durum yalnızca bir gün sürmeyecek.

Cramer, “bunu ikinci kez yaşıyoruz ve durum oldukça belirgin: evde kal hisseleri, korona virüs vakaları azalana ve iş yerleri açılana dek yükseliş göstermeye devam edecek” dedi.

Ünlü yatırım uzmanına göre Campbell Soup dikkatleri çekmesi gereken isimlerden bir tanesi. Konserve gıda üreticisinin hisselerinin fiyatları pazartesi günkü seansta %1,4 yükseliş gösterdi. 24 Ağustos tarihinden beri şirketin hisseleri %12’den fazla düşmüştü.

Cramer, “Şirketin CEO’su Mark Clouse’u konuk ettik. Bence y kuşağındaki büyük dönüşüm hakkında güzel bilgiler verdi. Y kuşağı şirketin konserve çorbalarını ve atıştırmalıklarını tercih ediyor” dedi.

Gıda kategorisinin diğer ucunda, Cramer’a göre akıllıca olacak bir tercih, Olive Garden’ın ana şirketi Darden hisselerini satmak ve Wingstop ve Domino’s gibi şirketlere yönelmek olacak. Zira Cramer bu şirketlerin “harika dağıtım platformları” olduğunu söylüyor. İki şirketin hisselerinde pazartesi günü sırasıyla %3,8 ve %1,8’lik yükselişler gerçekleşti.

Cramer, hem dünyada hem de ABD’de korona virüsle ilgili gelişmelerin “işe yakın zamanda dönmeyeceğimiz anlamına geldiğini” söyledi. Bu yüzden Zscaler, Okta, Crowdstrike ve Palo Alto gibi siber güvenlik şirketleri iyi tercihler olacak.

Cramer bu şirkelerin “uzaktan çalışma ekonomisinde öne çıktığını” söyledi. Aynı zamanda “denenmiş ve onaylanmış” Zoom Video’dan da bahsetti. Zoom, eylül ayının ilk günlerinde bir geri çekilme yaşamış ancak daha sonra yukarı yönlü hareketine devam etmişti.

DocuSign, yalnızca uzaktan çalışmanın kalıcı olmasından fayda sağlıyor. Şirketin hisselerin pazartesi günü %5’ten fazla artış gösterdi.

Bahsi geçen hisselerle ilgili fırsatlara rağmen, Cramer yatırımcıların Cramer Kovid-19 Endeksi’ndeki hisselerin tamamını almasını önermediğini söyledi. Bunun nedeni, endeksin  aşı üzerinde çalışan bazı eczacılık şirketlerini de içeriyor olması.

“İlaç şirketlerinin hisseleri, bir kez daha saldırı altında. Seçime doğru yol alırken, her iki taraf da büyük ilaç şirketlerini hedef alıyor” dedi.

Seçim konusunun ortaya çıkardığı belirsizlik, şimdilerde Wall Street’e gölge düşürüyor. Ancak Cramer’a göre, korona virüs pandemisi, piyasaların yönü üzerinde büyük bir etki yaratmaya devam ediyor. Bu nedenle de yatırımcıların sonbahar aylarında nasıl pozisyon alması gerektiğini bu iki belirsizlik gösterecek.

Cramer, “bu konuya şöyle bakın: Ofis binalarındaki asansörlerde kuyruk olduğu sürece, korona virüs vakalarının artış göstermesini bekleyebilirsiniz. Bu da başladığımız yere geri döndüğümüz anlamına geliyor” dedi.

Jim Cramer: Hisse almak için doğru zaman

 

Yatırımcılar korona virüsün altı ayında ne öğrendi?

 

Wall Street yatırımcısı uyardı: İkinci dalga hisseleri vuracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • armator23 Eylül 2020 06:28

    EVDE kaldığı sürece bütün insanlar evlerini temizliyor tadilat yapıyor boyuyor. POLHO IYİ KÂR ACİKLADİ BU DÖNEMDE.