E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJim Cramer: Hisse almak için doğru zaman---

Jim Cramer: Hisse almak için doğru zaman

Jim Cramer: Hisse almak için doğru zaman
18 Eylül 2020 - 10:23 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Jim Cramer, “nakdi işletmenin tam zamanı” dedi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Jim Cramer perşembe günü yaptığı açıklamada, yatırımcıların şimdilerde kelepir fiyatta olan ve büyük portföy yöneticilerinin dikkatini çeken döngüsel hisseleri kovalamasını tavsiye etti.

Bu hafta bir çok büyük halka arz Wall Street’in dikkatini çekti. Finans yöneticileri, en büyük teknoloji hisselerindeki paylarını kısarak, halka yeni arz edilen şirketlerin hisselerini satın almak üzere nakde geçti. Bu da piyasaların geneli üzerinde bir baskı oluşturdu.

Cramer’a göre yatırımcıların parası aynı zamanda Dow Inc., Caterpillar ve 3M gibi döngüsel hisselere de yöneliyor. Bu hisselerin her biri seans boyunca neredeyse %2’lik bir yükseliş yaşadı.

CNBC’de Mad Money isimli programı sunan Jim Cramer, “nakdi işletmenin tam zamanı. Ancak teknolojinin zamanı değil. Ben, tüm ortalamaların etkisiyle düşen tarihi ucuzluktaki hisselerden bazılarını almanızı öneriyorum” dedi.

Cramer’ın yorumları, Amwell’in halka yeni arz edilen JFrog ve Snowflake’e katılmasından hemen sonra gerçekleşti.

Teletıp sağlayıcısı Amwell, 18 dolar seviyesindeki halka arz fiyatıyla 42 milyon hisseden fazla satarak 742 milyon dolar gelir elde etti. Yazılım geliştirme platformu JFrog, çarşamba günü gerçekleşen halka arzının ardından 44 dolarlık bir açılış fiyatıyla 11 milyon civarında hisse satarak 510 milyon Dolar kazandı. Veri ambarı şirketi Snowflake, yılın en büyük halka arzını gerçekleştirdi. Ve 120 dolarlık hisselerini satarak 3 milyon dolardan fazla getiri sağladı.

Beklenenden daha fazla ilgi gören Snowflake, perşembe günü %10’luk bir düşüş yaşadı.

Dow Jones Industrial Average, 130 puan düşüş yaşayarak %0.47 düştü. S&P 500 %0,84, Nasdaq Composite ise %1,27 düşüş gösterdi.

Endeks bu ayın başından bu yana %4’lük bir düşüş yaşadı ve teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq endeksi %7 düştü. Cramer, “Bir düzeltme bekledim ve tam olarak da bu alandayız” dedi. “Bu yüzden haftalardır size nakde geçmenizi söylüyordum” diyerek açıklamasını tamamladı.

Wall Street’in uykularını kaçıran gerçekler

 

Trump’ın hisse piyasalarında göz ardı ettiği gerçek

 

Jim Cramer patladı: Rekor değil masal

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)