E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJim Cramer: Hiperenflasyon ihtimali masadan kalktı---

Jim Cramer: Hiperenflasyon ihtimali masadan kalktı

Jim Cramer: Hiperenflasyon ihtimali masadan kalktı
18 Haziran 2021 - 15:41 borsagundem.com

ABD borsalarının en önemli gündem maddelerinden bir tanesi enflasyon. CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer, borsalardaki tablonun enflasyonda olağanüstü yükseliş ihtimalinin kalmadığını gösterdiğini belirtiyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te bir süredir emtia fiyatlarındaki sert yükselişin yarattığı endişe en önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Metallerden keresteye kadar bir dizi emtia fiyatındaki yükseliş gayrimenkul piyasasından sanayi tedarik zincirine kadar birçok alanda da fiyatların yükselmesine neden oluyordu. Söz konusu durum aynı zamanda ABD’deki enflasyon artışında en önemli etkenlerden birisi. Ancak, CNBC'nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer Perşembe günü yaptığı açıklamada, piyasaların emtia fiyatlarındaki yükselişlerden dolayı daha az endişeli göründüğünü söyledi.

Cramer açıklamasında, “Size iyi bir haberim var. Bu tür konularda genellikle haklı olduğu bilinen borsa emtia fiyatlarındaki yükselişin halihazırda pik noktasına ulaştığını söylüyor. Geçiş sürecini unutun. Borsa bu yükselişin bittiğini söylüyor” ifadelerine yer verdi.

Cramer, emtialara bağlı bir dizi hisse senedindeki yaygın düşüşlere işaret etti. Bakır madencisi şirket Freeport-McMoRan’ın hisseleri Perşembe günü %5'ten fazla düştü ve son bir ay içinde yaklaşık %20 oranında değer kaybetti.

Jim Cramer, “Borsalar elbette yanılıyor olabilir. Ancak tamamen kontrolden çıkmış bir enflasyondan endişe ediyorsanız bu ihtimal masadan kalktı. Emtialarla ilgili her hisse senedinde ani bir çöküşle karşı karşıyayız. Bu hisselerin aynı zamanda uzun vadeli faiz oranları da çöküyor. Söz konusu durum vahşi ve çılgın enflasyonun olduğu bir dünyada gerçekleşemez” açıklamasında bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street vadeli endeksleri ABD Merkez Bankası’nın Çarşamba günkü politika toplantısında yaptığı açıklamalarının ardından bugün bir kez daha düşüş gösterdi. Saat 15:30 itibariyle Dow Jones Vadeli Endeksi %0,96 düşüşle 33.371 puanda, S&P 500 Vadeli Endeksi %0,78 ekside 4.179,50 puanda ve teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi de %0,59 azalışla 14.072,25 puanda işlem görüyor.

S&P 500 Endeksi’nde geçtiğimiz gün sanayi, ham madde, finans ve enerji sektörü gibi ekonomik döngüye uyumlu sektörler düşüş gösterirken teknoloji hisseleri ise en büyük getiriyi kaydetmişti. Ünlü borsa uzmanı borsalardaki bu duruma işaret ederek, “Alıcılar ve satıcılar söylemesi gerekeni söyledi” ifadelerine yer verdi. Cramer, “Hiperenflasyon teması masadan kalktı. Bunun zaten başından beridir böyle olması gerekiyordu” dedi.

Bitcoin’le altın arasındaki doğru tercih

 

Finansal piyasalarda yeni bir çağ başlıyor

 

FED hamlesinin ardından küresel yatırımcılar dolar biriktiriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)