E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJim Cramer borsalarda ralli bekliyor---

Jim Cramer borsalarda ralli bekliyor

Jim Cramer borsalarda ralli bekliyor
03 Mart 2022 - 17:38 borsagundem.com

Küresel borsalarda jeopolitik krizlerin had safhaya ulaşmasına ve enflasyonun olağanüstü seviyelere yükselmesine rağmen ünlü borsa uzmanı Jim Cramer borsalarda bir rallinin yaklaşmakta olabileceğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC'nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer hisse senetleri için bir ralliyle sonuçlanabilecek rahatlama belirtileri oluştuğunu söyledi. Cramer’ın yorumları Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ve yükselen enflasyonun piyasalarda gündemi oluşturduğu bir ortamda geldi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Rusya’daki savaş nedeniyle rekor seviyeye yükselen petrol fiyatları ve enflasyondaki olağanüstü yükseliş piyasalarda negatif bir hava oluşmasına neden oldu. Ancak ABD borsalarında son birkaç gündür görülen yükselişler Cramer’a göre bir rallinin ayak sesleri olabilir.

Ünlü borsa uzmanı, “Piyasalarda hamle yapmak için pozitif verilerin bir geçit töreni yapmasına ihtiyacınız yok. Zira çok fazla sayıda hisse senedi ayı piyasası moduna geçti. Önemli olan da bu. Aslına bakılırsa bir rallinin sürdürülebilmesi için sadece bir ya da iki kıvılcıma ihtiyacınız var. Bu negatif ortamda daha fazlasını alırsak borsa gerilmiş yay gibi fırlar” ifadelerine yer verdi.

Cramer’ın söz konusu açıklamasının ardından borsalara ilişkin pozitif verileri sıraladı. Borsa uzmanı ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın Çarşamba günü açıkladığı çeyrek puanlık faiz artışı beklentilerine dikkat çekti. Powell aynı açıklamada FED’in Rusya’nın hamlelerini de takip ettiğini belirtmişti.

Borsa uzmanı diğer bir pozitif veri olarak da sağlıklı gelen tüketici verilerini gösterdi. Cramer, ABD’deki dev perakende şirketleri Walmart ve Nordstorm’un dördüncü çeyrek bilançolarında beklentileri aşmasını tüketici tarafındaki olumlu veriler arasında değerlendirdi. Borsa uzmanı hem Çin’de hem de ABD’de gevşetilmesi beklenen pandemi kısıtlamalarının da etkilerinin “hisse senetlerinde görünür” olacağını söyledi.

Cramer savaş gündemine ve yükselen enflasyona rağmen Wall Street borsalarındaki dayanıklılığın da olası bir rallinin göstergesi olduğunu söyledi. Jim Cramer, “Kesin olan bir şey var: Hiçbir şey iyi görünmezken borsa bir ralli yaparsa, bu ufukta gizlenen iyi bir şeyin olduğu anlamına gelir. Bizse sadece henüz bunun ne olduğunu tanımlayamamışız veya hesaba katmamışızdır” dedi.

Goldman Sachs: Avrupa borsaları savaşa rağmen yükselebilir

 

ABD'de işsizlik başvuruları dip yaptı

 

Yaptırımlar doların küresel gücüne güç katıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil canyurt04 Mart 2022 16:30

    Adam dogru söylüyor şirketlerin lot alım satımlarına bakın sayılar ne kadar düşük

  • Firavun04 Mart 2022 12:44

    Demekki tam tersi olacak intiharlar sefalet kaybedenler ezilenler yok olanlar borsada asla normal vatandaşı kazandırmazlar asla buraya yönelenlerin parasını kazanır yönetenler kumarda kasa sürekli kazanır ışıltılı yaşam devam eder

  • VS04 Mart 2022 10:43

    borsa demek 3 kuruş parası olanın 5 kuruş yapmaya çalışırken patronun ve zenginin milyarlarını 2 katına çıkarması demektir

  • Halil04 Mart 2022 08:40

    Ihlas 2071 yılında 0.60 kuruşa ralli yapar mı de bakim.

  • Soygun sistemi03 Mart 2022 20:49

    Borsaların çıkması için önce yeterine düşmesi yukarı kar marjı yaratması gerekir sürekli çıkması da düşmesi de iyi değildir. Borsalar 10 yıldır merkezler para bastıkça başta FED  sürekli her şeyi olumlu fiyatladı her şey fiyatlandı.  Wall street ve London city baronlarına ve onların bu resimdeki tip gibi yancılarına  servet transferini  dünya halkları şimdi enflasyonla soyularak fakirleşerek yapıyorr. Şu anda tüm dünyada  süper zenginlere ortalama ve altındaki insanlardan sanal spekülatf oyunlarla servet transferi oluyor.