E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJim Cramer: Borsalar kritik eşikte---

Jim Cramer: Borsalar kritik eşikte

Jim Cramer: Borsalar kritik eşikte
19 Ocak 2023 - 11:16 borsagundem.com

Geçen yılı çöküşle kapatan ABD borsaları dönüm noktasında olabilir.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları kritik eşikte olabilir. 2022 yılını büyük bir çöküşle kapatan ancak yılbaşından bu yana toparlanma belirtileri gösteren borsalar, Fed’in yüksek faiz politikası ve resesyon korkuları arasında bir kırılma noktasında.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’li borsa uzmanı Jim Cramer, grafiklerin borsaların bir dönüm noktasında olduğunu gösterdiğini ve kısa süre içinde hisse senetlerinin ya kükreyerek yükseleceğini ya da tepetaklak olacağını söylüyor.

Ya tamam ya devam

CNBC’den Krystal Hur’un haberine göre, CNBC Borsa Uzmanı Jim Cramer, grafiklerin ABD borsalarının bir dönüm noktasında olduğunu gösterdiğini belirtiyor. Çarşamba günü yaptığı açıklamada Cramer, S&P 500 Endeksi’nin bir dönüm noktasında olduğunu ve ya daha fazla takla atmaya ya da daha yüksek bir patlamaya hazır olduğunu söyledi.

Cramer, “Çizelgeler, S&P 500'ün destek tabanı ile direnç tavanı arasında bir denge bulduğu çok önemli bir anda olduğumuzu gösteriyor. Bu noktada, oldukça önemli bir hareketin gelmesi gerekiyor” dedi.

Yatırımcılar, Fed'in enflasyonla mücadelesini kazandığını gösteren zayıf ekonomik verilerin desteğiyle, bu ayın başlarında elde ettikleri kazançları nakde çevirmiş gözüküyor.

Hisse senetleri, Aralık ayı perakende satış verilerinin resesyon korkularını tazelemesinden sonra düşüş yaşadı. Yatırımcılar, Fed'in enflasyonla mücadelesini kazandığını gösteren zayıf ekonomik verilerin desteğiyle, bu ayın başlarında elde ettikleri kazançları nakde çevirmiş gözüküyor.

Kar satışları sonrası S&P 500 yaklaşık bir ayın en düşük seviyesine gerilerken, Nasdaq ise yedi günlük yükseliş serisine son vermiş oldu.

Direnç seviyesi aşılmadı

Cramer, CNBC’de yayınlanan programında, S&P 500 Endeksi’nin Kasım 2021'e kadar uzanan günlük grafiğini inceledi. Grafik, kazanç sezonunun genellikle güçlü artışlar ve düşüşlerle işaretlenen bir dalgalanma dönemi yaşadığını gösteriyor. Cramer, S&P 500'ün bir yılı aşkın bir süredir düşüş trendinde olduğunu ve düşüş trend çizgisinin Fed'in Kasım 2021'de enflasyona karşı mücadeleye başlamasından bu yana piyasa için bir direnç tavanı işlevi gördüğünü gösteriyor. Cramer, son iki kazanç döngüsündeki güçlü rallilerden sonra bile direnç seviyesinin aşılmadığını belirtiyor.

Önemli detay

Ancak Cramer, son iki kazanç sezonunun endeksin alt sınırına yakın seviyelerde başladığını, mevcut dördüncü çeyrek kazanç sezonunun ise direnç seviyesinin hemen altında başladığına dikkat çekiyor. Bu detayın önemli olduğunu ve endekste aşağı ya da yukarı yönde bir kırılma noktasına işaret ettiğini düşünen Cramer, “İyi karlılık rakamları bize son birkaç çeyrekte gördüğümüzden daha fazla avantaj sağlayabilir, ancak kötü şirket bilançoları S&P 500’de aralığın alt sınırına geri dönüldüğü anlamına gelebilir” diyor.

Küresel borsalardaki 4 büyük risk

 

Goldman Sachs: Yumuşak iniş borsalara geri dönün anlamına gelmiyor

 

3 yıl sonra ilk kez boğa piyasası sinyali

 

Piyasalar güçlenen resesyon beklentisi ile negatif seyrediyor

 

'Hisse senedi piyasalarında dramatik değişiklik yaşanıyor'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ19 Ocak 2023 11:48

    ulan bu adam bir hafta çıkıyor borsalar boğa piyasasını yapayacak diyor bir hafta sonra çıkıyor borsalara sert satış gelecek diyor.

  • Yuda19 Ocak 2023 13:00

    Bu adam ters indikatör ne derse tersi olur